Azt állítja Fazekas Sándor…

2012. január 23., 11:13

Azt állítja Fazekas Sándor
vidékfejlesztési miniszter (az MTI-nek), hogy uniós csatlakozásunk óta a legeredményesebb évét érte el tavaly a magyar mezőgazdaság. Az agrárium teljesítménye mintegy 20 százalékkal nőtt az előző évhez képest, és az ágazat kibocsátása elérte a 2000 milliárd forintot.

Ezzel szemben a tény az,
hogy messze nem érte el, már csak azért sem, mert (bár végleges statisztikai adatok még nincsenek a teljes évről) az első háromnegyed évben a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és a halászat össztermelése 921 milliárd forint volt, vagyis nemigen mehetett 1300 milliárd fölé 2011-ben. És hogy ez lett volna a csatlakozás utáni legeredményesebb év? 2005-ös árakon számolva 2008-ban a teljes évi termelés értéke 947 milliárd forint volt, a mostani háromnegyed év pedig csak 631 milliárd. Igaz, 2008-ban még az „elmúltnyolcév” Gyurcsány volt kormányon.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.