Megtalálták Szent Miklós sírját

A több mint 1600 évvel ezelőtt élt Szent Miklós sírhelyét egy törökországi templom alatt fedezték fel.

2022. október 19., 13:46

Szerző:

A Mikulás-mítosz ihletőjének, Szent Miklósnak a sírját egy ősi templom maradványainak feltárása közben találták meg a régészek. A bizánci templom egy korábbi bazilika alapjaira épült, amely a középkorban a Földközi-tenger szintjének emelkedése miatt a víz alá került – írja a Daily Mail.

A Kr. u. 270 és 343 között élt szent leginkább arról híres, hogy pénzt örökölt, amelyet a szegényeknek ajándékozott, egy esetben három lányt arannyal teli zsákokkal ajándékozott meg, hogy megmentse őket a prostitúciótól.

Az ősi bazilika alapjaira egy másik templomot építettek, hogy megvédjék a szent sírját, de csak a közelmúltban fedezték fel a régészek az előző szentélyből származó mozaikokat és
a kőpadlót a ma álló szentély alatt, ami elvezette őket Szent Miklós végső nyughelyéhez.

A felfedezés alátámasztja azokat az
elképzeléseket, amelyek szerint Szent Miklós Törökországban élt és halt meg. A kutatócsoport úgy gondolja, hogy ugyanezen a kőpadlón, amelyet az üledékrétegek alatt megbújva találtak, maga a szent is járt.

(Kiemelt fotónk illusztráció. Forrás: Pixabay)

Magyarországon egyre többen vannak azok, akik nem használnak az interneten illegális tartalmakat: arányuk a tavalyi 78 százalékról az idén 85 százalékra nőtt, derül ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. idei, reprezentatív kutatásából.