Ez lehet az ünnepelt díva utolsó filmszerepe

A Kleopátráról készülő életrajzi mozi lehet Angelina Jolie utolsó filmszerepe, mielőtt minden idejét a rendezésnek és a humanitárius munkának szenteli.

2014. június 2., 18:27

Az Oscar-díjas amerikai színésznő a BBC Radio Five Live műsorában erősítette meg a Nílus királynőjének filmvászonra való visszatérését. „Dolgozunk rajta. Különböző rendezők kerültek szóba és számos tárgyalás folyik. A forgatókönyvet Eric Roth jegyzi, aki kedves barátom és briliáns író” – fogalmazott Jolie, aki legújabb filmjét, a Demóna című Disney-produkciót népszerűsítette a műsorban.
A hollywoodi híresség a Demóna múlt havi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy szeretne felhagyni a színészkedéssel, hogy a rendezésre és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottjaként végzett humanitárius munkájára tudjon koncentrálni – olvasható a The Guardian című brit napilap honlapján.
„Csodálatos karrier áll mögöttem, és nagyon boldog vagyok, hogy ennyi lehetőségem nyílt a történetmesélésre és a munkára” – mondta a színésznő. „Biztos vagyok abban, hogy lesznek még filmek, de most örülök annak, hogy lehetőségem van a válogatásra, és az ehhez hasonló karakterek eljátszására; szeretnék azonban az írásra és a rendezésre koncentrálni, de mindennek felett több időt szentelni az ENSZ-szel való közös munkámra” – tette hozzá Jolie.
A Kleopátra életéről szóló film munkálatai évek óta húzódnak. Többek közt James Cameron, Ang Lee és David Fincher is érdeklődött már a produkció iránt. A film forgatókönyve állítólag a Pulitzer-díjas Stacy Schiff 2010-ben megjelent Cleopatra: A Life (Kleopátra: egy élet) című könyvére épül.
A Jolie főszereplésével készült Demóna a globális kasszasikerlista élére tört bemutatása hétvégéjén. A Disney filmstúdió modern Csipkerózsika-feldolgozása a történet gonosz főszereplőjének szemszögéből mutatja be az eseményeket. A Robert Stromberg rendezésében készült családi filmre összesen 170,6 millió dollár (38 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a mozi nézők világszerte.
A hollywoodi filmsztár második rendezői munkája a tervek szerint decemberben kerül az észak-amerikai mozikba. Az Unbroken című film az amerikai olimpikon és második világháborús hős, Louis Zamperini életét kíséri nyomon, akinek repülője 1943-ban lezuhant, és a férfi két bajtársával együtt 47 napig sodródott a Csendes-óceánon, majd miután a japán partoknál földet ért, elfogták és két évet töltött hadifogolytáborban. A főszerepet a brit Jack O'Connell alakítja.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.