BUVERO: Cigánylányok szemével a világ

A Romédia Alapítvány – romák által működtetett civil szervezet. Céljuk hozzájárulni a roma nemzetiségi identitás pozitív megítéléséhez, felvenni a harcot a romákkal szembeni előítéletekkel, alternatív információt adni a romákról a döntéshozóknak. Mindezt film- és videógyártással, nemzetközi multimédia kampányokkal és nyilvános események szervezésével kívánják elérni.

2014. augusztus 15., 11:04

Az alapítvány BUVERO-projektje pedig egy kreatív médiaképzési program. Legfőbb célja, hogy újságírói tudást és digitális terjesztői eszközöket adjon fiatal roma nők kezébe, akik Európa egyik legalulreprezentáltabb kulturális csoportját képviselik. (BUVERO romani nyelven kagylót jelent, mely a jó kommunikációt, a pozitív kapcsolatokat és a nők erejét szimbolizálja.)

Az idei roma női médiatábor egyik kiemelt támogatója a 168 Óra. A tábor résztvevőinek – 24 hátrányos helyzetű fiatal – írásait, filmjeit rendszeresen közöljük a 168ora.hu-n a tábor ideje alatt, augusztus 9. és 23. között.

Mi történt azóta?

A táborban résztvevő lányok által készített filmek:

A további elkészült videókat az alábbi

linkentekintheti meg.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.