Tóth-Hódi Pamela elmondta, szerintük mit jelent lányuk, Evolet neve

Biblia...? Számmisztika...? A legtöbb internetes forrás valami egészen mást mond.

2021. november 17., 15:26

Szerző:

Tóth-Hódi Pamela és Tóth Bence szerepelt szerdán az RTL Klub reggeli műsorában, a Reggeliben. A beszélgetésben szóba kerül, hogy Tóth-Hódi Pamelánál tartósnak bizonyultak bizonyos Covid-tünetek, de erről már a múlt héten is beszélt, úgyhogy a részleteket ide kattintva el lehet olvasni korábbi cikkünkben.

Több újdonságot tartalmaz az interjú első fele, amelyben arról van szó, hogy honnan származik, illetve mit jelent a pár májusban született kislányának neve. A babát Evoletnek hívják, és ez a név az anyukának már régóta tetszett, amikor az apuka javasolta egy lehetőségként, így döntöttek emellett közösen. Tóth-Hódi Pamela a következőket mondja erről a keresztnévről:

„2020-ban engedélyezték anyakönyvezni... [...] Egyébként a Bibliában, az Igében az Evolet név az hetes. Vagyis hetes a név miben? A számmisztikában...? Nem a számmisztikában. A lényeg az, hogy hetes. És rengeteg hetes vett körbe minket, a házasságunkat. A teljességet, a beteljesülést szimbolizálja.”

Bár az nem derül ki végül egyértelműen az interjúból, hogy most akkor a Biblia vagy a számmisztika szerint jelent-e hetest az Evolet név, de az apukának úgy rémlik, hogy számmisztikát szerinte nem néztek. Viszont az biztos, hogy Tóth Bence hetes mezben játszott, hogy Evolet hetedikén született, szülei esküvője is hetedikén volt, és féltestvére, Nati hét éves volt, amikor a húg megszületett. Miller Dávid közbevetése alapján megállapítják ezen kívül, hogy ráadásul maga a keresztnév is hét betűből áll... – vagyis állna, ha a végén két t-vel kellene írni.

Egyébként ha az internetet, vagy legalábbis a Névinfo.hu oldalt kérdezi az ember, akkor az derül ki, hogy az Evolet név nem a Bibliából, és nem is a számmisztikából származik, hanem az I.e. 10 000 című filmből, amelynek női főszereplőjét hívták így. A névinfo.hu szerint ezt a nevet ehhez a 2008-as kalandfilmhez alkották meg, és jelentése a film szerint az, hogy „az élet ígérete”. Ugyanezt a Nameberry.com című oldal is megerősíti, magyarázatukban hozzátéve, hogy a filmhez kitalált, majd hamar népszerűvé vált nevet sokan Evoleth helyesírással adják a gyermeküknek, mert így a „the love”, azaz „a szeretet” kifejezés visszafelé írt megfelelője. A Babycenter.com című oldal szintén úgy tudja, hogy ez a keresztnév csak 2008 óta van használatban.

(Kiemelt kép: RTL Klub / Reggeli)