Közvélemény-kutatás készült azzal kapcsolatban, hogy Tóth Gabi mennyire keresztény és hiteles: itt az eredmény

Tóth Gabi keresztény hitéről már közvélemény-kutatás is készült.

2022. október 3., 13:48

Szerző:

Az IDEA intézet Tóth Gabiról készített közvélemény-kutatást. Az eredményekből azt akarták megtudni, hogy az emberek mennyire tartják hitelesnek az énekesnőt, valamint mennyire támogatják azt, ahogy felvállalja a kereszténységét. Az indoklás szerint azért volt szükséges a felmérés elkészítése, mert a Tóth Gabival kapcsolatos tartalmak „tapasztalhatóan politikai keretben is értelmeződnek már” - írja a Blikk.

Az 1800 fős mintával, 2,3 százalékpontos hibahatárral készült kutatás kérdéseit a legnépszerűbb közösségi oldalán, a Facebookon tették fel. A készítők az internetfogyasztási szokásokat is figyelembe vették, és reprezentatívan súlyozták az eredményeket.

Az adatokból kiderült, hogy megkérdezettek nagyjából harmada nem értett egyet azzal, hogy „az ismert énekest, Tóth Gabit, azért éri sok kritika az utóbbi időben, mert nyíltan vállalja keresztény meggyőződését." A válaszadók egyharmada azonban egyetértett - szúrta ki az rtl.hu.

Az is kiderült a kutatás során, hogy a válaszadók többsége szerint igaz, hogy „Tóth Gabit jogosan éri kritika, mert nem hiteles azoknak az értékeknek a képviseletében, amiket közvetít.” Továbbá, a Fidesz-KDNP szavazói hitelesebbnek tartják az énekesnőt, mint az ellenzékiek. A pártállás és a Tóth Gabiról való vélekedés összefüggenek.

A kutatás részletes eredményeit ide kattintva találja meg. 

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)