Kiderült, Tóth Gabi kislánya milyen betegség miatt került kórházba

Tóth Gabi maga is kórházban fekszik.

2023. március 27., 10:03

Szerző:

Tóth Gabi vasárnap drámai blogbejegyzésben adta hírül, hogy kislánya öt napja kórházban van, sőt, ő maga is megbetegedett.

A tegnap közölt beszámolóból annyi derült ki, hogy először nem tűnt többnek a dolog egy szokásos gyerekbetegségnél, de aztán Tóth Gabi megmérte kislánya véroxigén-szintjét, és kiderült, hogy sajnos komoly baj van:

„a covid óta van otthon véroxigénszint-mérőnk, így hirtelen felindulásból megmértem a szaturációját, és azt hittem, rosszul látok. Azt rögtön tudtam, hogy ez az érték nem jó. Nagyon nem! Mivel egy korábbi rendezvényen megismertem Gesztes Évát, a Gyermekmentő Alapítvány igazgatóját, akivel azóta nagyon jó kapcsolatot ápolok, őt hívtam, hogy mitévő legyek. Mondtam neki, hogy a vér oxigéntelítettsége 90 alatt van, és ő azonnal megerősített abban, hogy Hannit rögtön kórházba kell vinni.”

Mivel ennél több a betegségről nem derült ki, a kommentelők hozzászólásban érdeklődtek, hogy milyen betegséget kapott el Hannaróza. Tóth Gabi kommentben válaszolt:

„az RSV vírust elkapta, ami nagyon agresszíven ráment a tüdejére és tüdőgyulladást kapott, némi folyadék is volt a tüdejében, emiatt pedig nem jutott rendesen oxigénhez.. ami meglepő volt, hogy egy pici láza sem volt egyszer sem.. mindenki legyen óvatos.”

Tóth Gabi maga is beteg – a blogbejegyzésében írja, hogy kislánya betegsége közepette ő szintén rosszul lett:

„ a 3. napon én is elkaptam valami vírust, így átkerültünk egy kétágyas szobába.”

Decemberben egyébként mindenkit figyelmeztettek, hogy idén erős RSV-járványra kell számítani. Az RSV, azaz az óriássejtes légúti vírus kezdetben egy egyszerű megfázásra emlékeztető tüneteket okoz, alább látható róla az RTL Híradójának tudósítása.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)