Rubint Réka elmesélte, eddig hogy sikerült a lányának az érettségi: nem magyarul vizsgázik!

Schobert Norbert és Rubint Réka lánya, Schobert Lara ma csinálja a matekérettségit, de nem magyar nyelven.

2022. május 3., 11:00

Szerző:

Rubint Réka a legidősebb gyermekéről, azaz egyetlen lányáról, Schobert Laráról mesélt kedd reggel az Ébredj velünk! című műsorban a Life TV-n az érettségivel kapcsolatosan. Amint azt mi is megírtuk, a sztáredző lánya a múlt héten elballagott a középiskolából, tegnap pedig megkezdte az érettségit. Schobert Lara azonban két tannyelvű iskolába járt, így a magyar nyelvű magyarérettségi után már a másik oktatási nyelven folytatja mától a vizsgázást.

Rubint Réka így beszél erről:

„angolul érettségizik matekból és töriből, és ebből adódóan emelt [szintű] angolt csinált majd csütörtökön. És hát bízunk benne, hogy szép eredménnyel megcsinálja a matekot és a törit, mert akkor az emelt angol automatikusan adja a felsőfokú nyelvvizsgát, a C-t.”

Schobert Lara eddigi vizsgájával kapcsolatban az anyuka a következőket mondja:

„a magyar nagyon jól sikerült neki, aminek azért örülök, mert ez adott egy kis önbizalmat neki. [...] A tegnapi jól sikerült, teljesen feldobva jött haza, hogy anya, így vontam párhuzamot, így a novellaelemzés, úgyhogy nagyon boldog volt. Dehát azért ma láttam rajta, hogy lesápadva, a fal felé...”

Rubint Réka hozzáteszi, hogy Schobert Larának egy különtanár segített matekból és történelemből a felkészülésben, mert ő nem olyan, aki egyedül, magától is mindig leül és nekiáll tanulni, jól jön néha egy kis segítség.

Érettségiszezon van a Szórakozás rovatban is

Az RTL Klub sztárja megbukott a matekérettségin

ByeAlex meglepő üzenettel szólítja meg a most érettségizőket

Újabb hazai híresség vallotta be, hogy nincs érettségije

(Kiemelt kép: dfp.hu)