Rácz Jenő megmondta, mit rontunk el a legtöbben: Ez a legnagyobb magyar emberi probléma

Rácz Jenő arról is beszélt, hogy a média világát kegyetlennek és lelketlennek találja.

2023. december 1., 08:23

Szerző:

Tegnap, azaz csütörtök este publikálta Osváth Zsolt Rácz Jenő sztárséffel minden bizonnyal korábban készült interjúját: a szakács-médiaszemélyiség rövidnadrágban volt a forgatáskor és az elmúlt hetek legtöbbet tárgyalt témájáról, a Sztárboxról szó sem esik. A két médiaszemélyiség egyébként már ismerte egymást korábbról, Osváth Zsolt szerepelt tavaly Rácz Jenő műsorában, a Konyhafőnök VIP-ban.

Mesél ehelyett Rácz Jenő karrierjének igen keserves, angliai kezdeteiről. Ebben az időszakban Londonban egyfontos pizzákon élt, saját lakása nem is volt, csak szobákat bérelt:

„ott drogoztak, és nem tudom, én meg magamra zártam az ajtót. Én csak dolgozni jártam. Az volt a szerencse, hogy hétből hét napot dolgoztam, tehát én ebből csak annyit láttam meg érzékeltem, hogy már hajnali három van, és még mindig szól a zene, valami csajok vannak a csávónál, és közben megy a kooperálás.”

De átvészelte ezt az időszakot is, mert elszánta magát, hogy neki ne segítsen senki, saját erejéből szeretné megvalósítani az álmait.

„Azt gondolom, ha neked megvan az, hogy miért dolgozol, akkor eleve nem tudsz vesztes lenni ebben az egészben. Ha viszont halálra dolgozod magad, nincs eredmény és ugyanott tartasz, akkor az egyértelműen nem a világ hibája, hanem a sajátod. Én ezt látom kicsit, hogy a magyar mentalitásban, sok esetben mást hibáztatunk a saját magunk sorsáért, meg mástól várjuk a segítséget. Szerintem ez a legnagyobb magyar emberi probléma. A legfőbb dolog az, hogy bárki bármi csinál, magáért csinálja, és csinálja holnap jobban. Szerintem csak így lehet az ember nem depressziós”

– idézi Rácz Jenő szavait a 24.hu.

Az interjú többek között annak a lehetőségét is felvillantja ezen kívül, hogy Rácz Jenő hamarosan eltűnhet a média világából, ahol évek elteltével sem érzi magát otthon:

„a média egy elképesztően kegyetlen világ, amiben nincs lélek. Az az igazság, hogy nekem már kicsit borsódzik a hátam tőle. Nem tudom, hogy meddig akarom. Mert én az üzleti életben, a konyhában sokkal otthonosabban mozgok. Azt gondolom, ameddig az embernek van kedve, csináljon bármit. De ahogy azt fogom érezni, hogy már nincs kedvem, akkor bármilyen felkeresés jöhet, nem fogok egyszerűen semmit sem vállalni.”

Hát ezt a felkérést még elvállalta, tekintsük hát meg Osváth Zsolt interjúját Rácz Jenővel!

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Sztárbox)