Nagy Feró így járta ki, hogy nagyobb lakásba költözhessenek a családjával

Nagy Feró a házassága első éveire emlékezett vissza: nehéz körülmények között indultak.

2024. szeptember 7., 06:23

Szerző:

Nagy Feró volt Hajdú Péter legújabb vendége a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban. Az adásban a rocker sokat mesél kapcsolata kezdetéről.

Nagy Feró és első felesége

Nagy Feró első házassága 1977-ben válással végződött. Ebből a házasságból született egy lánya, akivel a kormányhű rocker nem tartja a kapcsolatot. Erről már korábban is beszélt, azt mesélve a hot! magazinnak, hogy arra törekedett a váláskor, hogy a lánya ne kerüljön el tőle, de erre nem volt esélye. A 78 éves rockzenész így beszél erről az időszakról:

„1977-ben szerettem volna, hogy a válásunkkor a lányom hozzám kerüljön, és nálam nőjön fel, de erre esélyem sem volt. Bementem a gyermekvédelmi hivatalba, ahol azt mondták: »Maga egy punkzenész; lehetetlen, hogy sikerüljön!« Azt mondták: ha valahogy be tudom bizonyítani, hogy alkoholista az akkori feleségem, akkor lehetséges. Eszembe jutott, hogy szeretném, ha nálam nőne fel a lányom, de mégsem vehetem el az anyától ezt a feladatot. Nem akartam hazudni, hiszen köze sem volt az alkoholhoz, egy igazi édesanya volt, én pedig nem fogok hazugsággal megtámadni valakit azért, mert vitában állok vele.”

Nagy Feró így írja le a kapcsolatát a lányával:

„Tartjuk a kapcsolatot, de ő a volt feleségem családjába tartozik, és ez azért előjön. Sajnos ebből kifolyólag a fiaimmal szorosabb kapcsolat alakult ki, mint vele.”

Nagy Feró és második felesége

Aztán 1981-ben, 36 éves korában a Beatrice frontembere megismerkedett egy 16 éves lánnyal, Ágival, aki később a második felesége lett, akivel két fiuk született, és akivel azóta is együtt vannak. Amint azt a Blikk is írja a friss interjú nyomán, a házasság roppant szerény körülmények között kezdődött azok után, hogy a párnak megszületett az első gyermeke is. Nagy Feró elismeri, hogy megfordult a fejükben, hogy nem lenne szabad megtartaniuk a gyermeket, de aztán ezt elvetették.

„Utólag nagyon örülök, hogy így döntöttünk, és megszületett Botond. Persze, mindezt sok vita előzte meg. Aztán a Ladánkban ülve mondtam Áginak, hogy jól van, elveszlek feleségül, mert a gyereknek apa kell, azt fel kell nevelni.”

– emlékszik vissza a nagy döntésre Nagy Feró.

Amikor már a második gyerek, Hunor is megvolt, a család egy 34 négyzetméteres lakásba került a Fiumei úton, ezt kapták felesége főnökétől. Érthető módon ez rendkívül kicsinek bizonyult négyüknek:

„Másfél szobás lakás volt, ahol aztán már négyen voltunk, mert közben jött Hunor. A földön aludtunk, mert nem fért be két ágy. Aztán amikor megtudtam, hogy a gyár vezérigazgatójának fia egy szép lakást kapott, írtam neki egy támadó levelet, amiben követeltem, hogy adjon nekünk nagyobb otthont. A válaszban kikérte magának a szavaimat, de kiutalt nekünk egy 74 négyzetméteres lakást, ahol már kényelmesen éltünk.”

(Kiemelt kép: Dimény András/168.hu)