Megvolt az eljegyzés: ő lesz Soros György menye

Soros György fia tette közzé a hírt: megvolt az eljegyzés a menyasszonyával, a nála 10 évvel idősebb Huma Abedinnel. Fotó is van, és összeszedtük a legfontosabb információkat az üzletember leendő menyéről.

2024. július 11., 12:30

Szerző:

Soros György fia, Alex Soros a szerelmével közös posztban most jelentette be az Instagramon, hogy:

„Ez történt. Nem lehetnénk se boldogabbak, se hálásabbak, se szerelmesebbek.”

Alex Soros és párja, Huma Abedin az eljegyzésükről beszélnek itt, amire Olaszországban került sor. A következő fotó készült a nagy pillanatról.

Soros György fia és leendő menye

Soros György most 93 éves. A budapesti születésű üzletembernek a két házasságából összesen öt fia született. Az elsőből három, a másodikból kettő, és Alexander Soros vagy rövidebben Alex Soros a második házasságból született első gyermek, 38 éves.

Nagy meglepetést keltett idén, hogy Alexander Soros februárban a Valentin-napot a 48 éves Huma Abedinnel ünnepelte, így jelentették be a kapcsolatukat az Instagramon. Ezt követően májusban a New York-i Met-gálán jelentek meg először a nyilvánosság előtt egy párként. Abedin bár elsősorban politikai körökben ismert, azért nem kizárólag: legutóbbi ismert párja Bradley Cooper színész-rendező-énekes volt. Abedin írt egy könyvet Both/And címmel, amit meg is filmesítettek, itt a szerzőt Freida Pinto alakította.

Mindent Soros György leendő menyéről

Huma Abedin az amerikai politikai élet és szórakoztatóipar figyelemre méltó figurája többek között azért, mert a 48 éves médiaszemélyiség Michiganben született két professzor gyermekeként. Egyik szülője indiai, a másik pakisztáni származású, de mindketten muzulmánok, így Huma Abedin szintén az, a Wikipédián idézett újságcikkek szerint gyakorló muzulmánnak tartja magát.

A híresség első házassága valóban filmbe illő: Huma Abedin 2007-ben jött össze Anthony Weiner akkori amerikai képviselővel, 2009-ben eljegyezték egymást. 2010. július 10-én házasodtak össze, az esküvői szertartást nem akárki, hanem Bill Clinton volt amerikai elnök celebrálta. 2011 decemberében megszületett az első és egyetlen gyermekük, egy kisfiú.

Weiner azonban nem sokkal később szexbotrányba keveredett, miután kiderült, hogy meztelen képet küldött önmagáról egy nőnek a Twitteren, amit akkor még úgy hívtak. Az első ilyen eset 2011-ben volt, de később továbbiak kerültek napvilágra. Öt évvel később végül, 2016. augusztus 29-én Abedin bejelentette, hogy elválik Weinertől, miután a férj elismerte a tettét. Hogy a fiukat megkíméljék, a válási procedúrát a bíróságon kívül, egymás között rendezték, a fiukat közösen nevelik.

Huma Abedin mindenesetre annyira közeli kapcsolatot ápol a Clinton-házaspárral, hogy Hillary Clinton egykori elnökjelölt egyszer azt nyilatkozta, hogy bár csak egy lánya van, ha lenne még egy, akkor a második Huma Abedin lenne. 2015-től a médiaszemélyiség vezető szerepet töltött be Hillary Clintonnak az elnöki posztért indított kampányában, amit 2016-ban végül elveszített Donald Trumppal szemben.

(Kiemelt kép: Alex Soros Instagramja)