Lakatos Márk reagált Orbán Viktor beszédére a fajok keveredéséről: Az élet ellen beszél

Hatalmas visszhangot váltott ki Orbán Viktor beszéde – Lakatos Márk is megfogalmazta a gondolatait.

2022. július 27., 10:57

Szerző:

Lakatos Márk is reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére, amelyben elhangzott többek között, hogy

„mi nem vagyunk kevert fajúak”.

A stylist-műsorvezető korábban többször is élesen kritizálta a kormányt, ezúttal sem hagyta szó nélkül a botrányt kiváltó beszédet. Gondolatait az Instagramon tette közzé az alábbi posztban, a következőképpen fogalmazva:

„az emberiség mind egy faj, a Homo Sapiens Sapiens. Az, hogy sokféle a bőrszínünk, a hajszínünk, a szemünk színe, a szeplőink, a testformánk, és minden egyéb kisebb vagy nagyobb részünk, az csak azt jelenti, hogy ennyire csodálatosan változatos ez az EGY emberi faj.
Ha hiszünk Istenben, akkor még azt is mondhatjuk, hogy Isten mindenkit a saját képére teremtett. És ebből is csak az látszana, hogy Isten saját képe nem egyféle arc, egyféle test, egyféle bőrszín, egyféle szexuális beállítottság, hanem egy sokkal fontosabb dolog, egy sokkal fontosabb kép: a szeretet és az élet képe.
Szerintem így kell minden emberre ránézni. És az, hogy ki kit szeret, abból milyen még szebb, még izgalmasabb, még újabb emberek születnek, az pedig maga a világ csodája. Aki ez ellen beszél, az élet ellen beszél.
És pont emiatt nem kell az emberek esetében kevert fajokról beszélni, mert aztán jöhet a magyarázkodás, amivel végül ugyanerre a következtetésre jutunk…”

Alább található a poszt, amely többek között Gryllus Dorka és Pálmai Anna reakcióját is tartalmazza: a színésznők kommentben, emojikkal fejezték ki egyetértésüket.

Lakatos Márk közben egy nagy színházi szerepre készül: augusztusban a Chicago című musicalben ő lesz a konferanszié a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A darab további szereplői között lesz Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Janza Kata és Nagy Ervin.

Sőt, Lakatos Márk nemcsak játszik, hanem fest is. Két képe a Garten Balaton kortárs művészeti kiállítás és vásáron kapott helyet, az esemény katalógusáért kattintson ide!

Még ennél is több Lakatos Márk

Lakatos Márk a választás eredményéről: Magyarország elszigetelődött

Lakatos Márk: Szívesen látnék konzervatív érzelmű politikusokat is a Pride-on

Lakatos Márk elárulta, miért költözött ki Spanyolországba

(Kiemelt kép: Dimény András/168.hu)