Kozsót tízmilliós csalással vádolják, börtönbe is kerülhet

Ismét bíróság elé kell állnia Kozsónak.

2022. február 12., 09:41

Szerző:

A legfrissebb hírek szerint Kozsót jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolják, amiért bíróság elé kell állnia és akár öt év börtönre is ítélhetik.

A zenész még 2015-ben 10 millió forintot kért kölcsön az egyik alkalmazottjától, ám a nő később hiába követelte vissza az összeget. Kozso ügyvédje viszont állítja, védence már megfizette a kölcsönt. A Blikk információi szerint a zenész és a hölgy között szerelmi viszony is volt.

„Miután a nő felmondott, még tartották a kapcsolatot, Kozso pedig tudta, hogy külföldre költözött, és viszonylag jó anyagi körülmények közt él”

– mesélte a lapnak Kozsó egyik ismerőse.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a zenész külföldön is meglátogatta a nőt, akitől a vállalkozásához kért segítséget. A zenész egy bárral egybekötött hostelt szeretett volna nyitni, azonban ennek a felújításához 25 millió forintra volt szüksége. Azt ígérte a sértettnek, hogy ha rendelkezésére bocsátja a felújításhoz szükséges összeget, akkor 50 %-os részesedést ad neki a későbbi bevételből. A nő végül több részletben 10 millió forintot adott Kozsónak, ám rá egy évre, 2016-ban meggondolta magát, és visszakérte a pénzt.

Érdekesség, hogy ugyanebben az évben indult eljárás Kozso ellen a teaháza miatt, amelyben a hatóságok szerint lopták a vizet és az áramot 1,7 millió forint kárt okozva. Talán pont emiatt érezte úgy a sértett, hogy mégsem bízza pénzét a zenészre.

„A terheltnek a hostel és bár létrehozása valójában nem állt szándékában. Célja kizárólag az volt, hogy a sértettől pénzt szerezzen, amely összeget saját céljaira fordította”

– írja a Fővárosi Törvényszék tájékoztatójában, melyet a Blikk idéz.

A lap megkereste a zenészt, aki szűkszavúan reagált:

„Stúdióban vagyok és dolgozom. Nekem ez most túl sok... Nincs mit mondanom...”

Kozso ügyvédje ennél több információval szolgált:

„Valóban volt egy kölcsön, amelyet késedelmesen, de ügyfelem megfizetett, tehát elszámolt vele. A tízmillió forintot 2021. június 18-án visszafizette a hitelezőnek”

– mondta dr. Novák Péter ügyvéd, aki megerősítette, hogy a fizetés jóval a vádemelés után történt meg.

Kozso körül zajlik az élet mostanában:

Kozso transzba esett és sírt a kamerák előtt a nógrádi buddhista faluban

Kozsónak nem kenyere az álszerénység: Nem nehéz írni egy zseniális jó dalt

(Kiemelt kép: dfp.hu)