Kóbor Jánosra 80. születésnapján emlékezik az özvegye: Nem nyúltunk semmihez, ami az övé

Kóbor János ma lenne 80 éves, özvegye szívbemarkoló nyilatkozatot tett.

2023. május 17., 11:04

Szerző:

Kóbor János születésének 80. évfordulója van ma, és az alkalomból a Blikk című lap meginterjúvolta az Omega legendás énekesének özvegyét és lányát. Immár csaknem másfél éve annak, hogy a Mecky becenéven is ismert zenész elhunyt – az interjúból kiderül, hogy a családtagok a legrosszabbon már túl vannak.

Deme Zsóka, Kóbor János özvegye többek között a következő szavakkal írja le, hogyan vannak most:

„már könnyebb, már elviselhetőbb mindaz, ami körülvesz bennünket. Tudunk nevetni, tudunk úgy beszélni róla, olykor felszabadultan, hogy nem a fájdalmat érezzük közben. Mecky itt van velünk. Nem nyúltunk semmihez, ami az övé, ami rá emlékeztet. A ruhái, a szemüvege, a személyes tárgyai ott vannak, ahol hagyta. És így lesz ez mindig, amíg csak élünk. Sokáig a Balatonra is úgy gondoltunk, hogy nem megyünk oda, mert belesajdul a szívünk. De most a nyáron igenis ott leszünk, ott, ahol annyira jól érezte magát.”

Kóbor János születésének 80. évfordulójára a család nagy vacsorát rendez majd, ahol az ő tiszteletére gyűlnek össze a családtagok, barátok.

A zenész 16 éves lánya a következőket teszi hozzá, utalva arra, hogy szerepet kapott az Omega-musicalben, így végre egyszerre mutathatja meg magát énekesnőként és színésznőként:

„azt a fehér sálat teszem majd a nyakamba, amelyet apu oly sokszor viselt a koncerteken. Azt szeretném, hogy büszke legyen rám. S tudom, hogy látja mindazt, amit csinálok, és érzem, hogy segít…”

Június 3-án lesz a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-musical bemutatója, de pár nappal korábban Csepelen is meg lehet már majd nézni a Kóbor Léna főszereplésével készült előadást.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)