Jáksó László mindenkit kioszt: Sebestyén Balázst egy szőrös segghez hasonlítja, Majkát emberileg nem kedveli

Jáksó Lászlótól Sebestyén Balázs és Majka mellett Havas Henrik is megkapja a magáét.

2022. szeptember 30., 09:00

Szerző:

A Talk44 című interjúsorozatban szerepelt Jáksó László, aki két éve nem szerepel már a médiában. Azt mondja, 54 évesen már nem állt neki jó az a szerep, amiben a közönség megismerte, ezért is hagyta ott a médiát. Volt kollégáiról azért nyíltan elmondja a véleményét a Blikk által kiszúrt videóban, először Havas Henrikről.

„Havas egy hülye, nem érdekes, egyem a szívét. Én nagyon kedvelem a Henriket azóta is, de lássuk be: ő hülye. Nem buta ember, nem tehetségtelen. [...] Ő egy másképpen sérült ember.”

Ennél sokkal keményebben fogalmaz Sebestyén Balázzsal kapcsolatban, pedig először azt mondja róla, hogy ők sokat találkoztak annak idején, és soha semmilyen súrlódás nem volt köztük, Sebestyén soha nem szólt egy rossz szót sem Jáksóhoz. Jáskó mégis tehetségtelennek, nagyképűnek és arrogánsnak nevezi Magyarország második legértékesebb celebjét, valamint egy szőrös segghez hasonlítja most egykori kollégáját:

Vitray Tamás elmélete szerint ha egy nagy szőrös segget mutatnának a televízióban, akkor nyilván felháborodnának az emberek. Jönnének a levelek, telefonok, e-mailek, bejegyzések. Kinn tartaná a televízió egy-két-három hónapig, mindenki megírta a levelét háromszor, elfogynak a levelek. Még kinn tartja a tévé egy évig is, majd leveszi. Szerinted mi történne? Ugyanaz a levéláradat jönne, csak azzal, hogy »hol a seggünk?! Az a mi seggünk volt.«”

Szintén Sebestyén Balázsról mondja, hogy mázlija volt, hogy kint tudott maradni az éterben:

„kinn tudott maradni a képernyőn, illetve az éterben. Akkor is kinn tudott maradni, amikor úgy sértette meg a nőket, hogy tüntetés volt a rádió előtt. Akkor is tovább tudott létezni, ez az úgymond gyerekkori izé, amikor lekövérezett egy hallgatót. Mindezek után tovább tudta csinálni: volt egy szándék, egy jó menedzsment.”

Majka neve hallatán Jáksó László először nagy sóhajtozásba kezd. A rapper-médiaszemélyiség és az egykori rádiós a Heti hetesben dolgozott együtt egy időben:

„tűnődtünk a Gyurival meg a Teddyvel, hogy jó-e ez a Majka vagy nem, és mintha úgy gondoltuk volna, hogy nem. Én azt gondolom, hogy ezen a Majkának sem kéne megsértődni – meg fog –, mert nem kell mindenben jónak lenni. [...] Én nem vagyok Majka ellensége.”

Később Jáksó László így fogalmaz:

„Majkát is tehetséges műsorvezetőnek tartom, mindamellett, hogy emberileg nem túlságosan kedvelem.”

Jáksó László azért pozitív példákat is mond, ő kedveli például Czutor Zoltánt („tök jó vele beszélgetni”) és Istenes Bencét („megvan a kellő érzékenysége”). Íme a teljes interjú.

Jáksó László újabban néha elvállal egy-egy interjút, legutóbb Palik Lászlónak gyermekkoráról beszélt.

(Kiemelt kép: Kunos Attila – dfp.hu)