Kiderült, Rácz Jenő tényleg szabálytalankodott-e a ringben, ahogy Istenes Bence állítja

Istenes Bence szabálytalanságokkal, trágár szitokszavak használatával vádolta meg Rácz Jenőt, most a bíró elmondta, mi is történt valójában.

2023. november 29., 07:32

Szerző:

Immár egy hete, hogy Istenes Bence és Rácz Jenő bokszmeccse az első számú téma a hazai szórakoztatóipar világában: még Pottyondy Edina is véleményt mondott az ügyben.

A műsorvezető azt állítja, véletlenül tett ki a sztárséfet gyalázó kommentet az Instájára, valamint azt is állítja, hogy:

„Jenő az egész meccsen végig buzizott és kurvaanyázott, amiért szóltam is a bírónak. Nem válaszoltam, csak nevettem, de ez szabálytalan. Nem lehet megszólalni a ringben, ő pedig végigkáromkodta a mérkőzést.”

Nos, azt valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy Istenes Bence valóban úgy posztolt-e egy rasszista beszólást, hogy észre sem vette, mit tartalmaz, amit megjelentet, de a szabálytalankodás kérdésében most kiderült az igazság. Nyilatkozott ugyanis a ringbíró, aki a vasárnapi meccset levezette. Gábris Bulcsú az RTL.hu-nak adott interjújában a következőket mondja:

„Bence többször volt szabálytalan, a tisztább bunyót én Jenőnél láttam.”

A bíró hozzáteszi, hogy bár mindkét versenyzőt feszültnek látta, ami természetesen normális, úgy látta, hogy kettejük közül Istenes Bence volt feszültebb. Arra is hoz egy példát, hogy Istenes Bence hogyan szabálytalankodott:

„Bence »állj« után ütött. Jenő hátralépett és letette a kezét. Bence akkor ütött a fejére, amikor már leállítottam őket és Jenő nem védekezett, ezért közbe kellett avatkoznom és figyelmeztetnem, hogy sportszerűen játsszon. »Állj« utáni ütés tilos az ökölvívásban.”

És úgy tűnik, azt sem fogjuk sosem megtudni, hogy Rácz Jenő szájából tényleg elhangzottak-e a sértő trágárságok, mert még a bíró sem hallott semmit:

„nem hallottam, mert borzalmas hangzavar volt a nézőtéren. Azt láttam egyszer, hogy Jenő közel húzta Bence fejét és belesúghatta a fülébe, de azt nem lehetett hallani.”

Hozzátartozik a teljes képhez, hogy Istenes Bence edzője, a beszédes becenevű Tóth Tamás Barbár nem túl meglepő módon vitatja a bírói döntéseket. Ő szintén nyilatkozott az RTL.hu-nak, és szerinte:

„az elmúlt 25 év boksztapasztalata alapján úgy tudom, hogy a tiszta találatokat pontozzák, és azt, hogy ki a jobb bokszoló. Ezen a meccsen nem ez történt. Annak adták a meccset, aki megsajnáltatta magát. Ez a meccs nem a bokszról szólt. Ezt a mérkőzést Istenes Bence nyerte. Aki ért a bokszhoz, az látta.”

Ha még nem látta volna, alább megnézheti a meccset, hátha ön szájról olvasással meg tud valamit állapítani.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Sztárbox)