Fogyás: a Showder Klub sztárja ezzel az egyszerű módszerrel, koplalás nélkül adott le 8 kilót

Koplalás nélkül jött össze pár nap alatt 8 kiló fogyás Orosz György, vagyis becenevén Orosz Gyuri humoristának.

2024. június 16., 06:53

Szerző:

Orosz György számára ez a szép fogyás mindössze mellékterméke volt egy amerikai utazásnak. Elmondja, mit csinált kint másként az itthoni élethez képest, amitől rövid úton leolvadtak róla a kilók. Vagyis éppen ez az, hogy nem is olyan rövid úton...

A fogyás útján Amerikában

Orosz György egy 46 éves stand-up komikus, akit a legtöbben talán a Showder Klubból ismernek, de ha ön tagja a a Mensa HungarIQának, akkor az is lehet, hogy ott futottak össze (lásd alább). A humorista pénteken a Reggeli című műsorban szerepelt, hogy elmesélje, hogy nemrég tért vissza egy amerikai útról. Az USA-ról az a kép él az ember fejében, hogy mindenki el van hízva és folyton mindenki autóval közlekedik – ehhez képest Orosz György annyit gyalogolt New Yorkban, hogy mindössze ettől lement róla 8 kiló!

„Lényegtelen volt, hogy mit eszem, mert 300 kilométert gyalogoltam, amíg kint voltam”

– meséli Orosz György, aki később hozzáteszi, hogy feltűnő volt számára, hogy New York belvárosában rengeteg az egészséges ételt kínáló gyorsétterem. Mint mondja, a szénsavas üdítők általában elérhetőek édesítetlen változatban is, így mindenki maga döntheti el, hogy milyen édesítővel ízesíti az italát – ő cukorral édesítette, mégis 8 kilót fogyott önmagában a gyaloglástól.

Sétálja magát a fogyásig

A humorista így beszél arról, hogy miért van az ember New Yorkban rákényszerítve, hogy rengeteget sétáljon:

„Manhattanben nem sok kisgyereket lát az ember és nagyon kevés idős embert. A legtöbb metróállomáson nincsen mozgólépcső – ez már az időseket nagyjából ki is zárta Manhattanből, mert szinte csak azzal tudsz közlekedni.  Autót sem nagyon használnak a New York-iak, ott nem is látsz olyan sok kövér embert, mint amit mindig hiszünk, hogy Amerikában milyen sok van. És minden sarkon van valami érdekes, ami miatt még elsétálsz és csak egy utcára van, két utcára van, és amúgy csak elmentünk megnézni valamit, de hirtelen kiderül, hogy oda-vissza már mentünk két kilométert. 13-14-15 ezer lépéseket [gyalogoltunk egy napon]. Volt olyan nap, ez a csúcs volt, 17 km-t [mentünk] egy nap alatt.”

Alább találja a teljes videót.

Intelligencia-hányados

Fent említettük a Mensa HungarIQát, és talán idefér még legalulra az alábbi idézet Orosz György Wikipédia-oldaláról, aminek a stílusa enyhén eltér az enciklopédiára enyhén jellemző stílustól, így kicsit az az érzése támadhat az embernek, hogy az oldalt akár talán maga Orosz György szerkeszthette. De még ha véletlenül így is lenne, az alábbiak mindenképpen elismerésre méltóak:

„2019-ben a hivatalos Mensa teszten mérték le az IQ-ját, a 15-ös szórású teszten 135 fölötti eredményt ért el. Ez a régi, 24-es szórású teszteken 160 fölötti IQ-t jelent. Így 2019-től hivatalosan is Mensa HungarIQa tag, ahová a népesség 2%-a tartozik.”

(Kiemelt kép: RTL/Reggeli)