Erős Antónia elárulta, miben segít neki a kutyája

Erős Antónia meglepő részleteket árult el a magánéletéről.

2024. február 27., 08:33

Szerző:

Erős Antónia arról adott interjút a Blikknek, hogy mint sokan mások, ő is rászokott a covid időszaka alatt az otthoni edzésre, és azóta sem szokott vissza a konditerembe. Az RTL Híradójának műsorvezetőnője így írja le, hogy hogyan néz ki nála egy otthoni edzés:

„négylakásos társasházban lakunk, hetente kétszer-háromszor jövök le a garázsba, ahol ötven percet, egy órát tornázom. Először képcsőzöm 15-20 percet, utána súlyzókkal végzek gyakorlatokat, kitöréseket, aztán hasizomgyakorlatokat egy régi matracon.”

És ehhez jön hozzá még a család kutyájának a segítsége, vele ugyanis minden nap menni kell sétálni:

„a kutya nagy segítség, én is mindennap sétálok Maxszel legalább tizenöt percet, de olykor harmincat is. Ez persze, egy tempósabb séta, ő ugyanis olasz agár, megy, mint a nyúl.”

Erős Antónia pont a napokban is publikált egy posztot, amiben mutatja, hogy indul kutyát sétáltatni. A poszt harmadik fotóján látható maga Max.

Erős Antónia tehát 53 évesen, a változókorban is edz. Tavaly a Praxis című műsorában is szó volt a menopauzáról, a következők hangoztak el – a heti három torna itt is szóba került:

„én is tapasztaltam hőhullámokat, hangulatingadozást, de szerencsére nincsenek elviselhetetlen tüneteim. Egyelőre nem volt szükségem hormonpótlásra, a gyógynövények ritkították és csillapították a tüneteimet. Sokat számít az életmód is, biztosan az enyémen is lehetne még változtatni. Heti háromszor tornázom, és változatosan étkezem. Nem vagyok hízásra hajlamos, de egyre jobban odafigyelek az adagokra is.”

Erős Antónia figyelmeztet, hogy erről a témáról nem szoktunk eleget beszélni:

„a hormonális változás természetes folyamat, mégsem beszélünk róla, és rengeteg a tévhit.”

Ez egyik tévhit például a hormonpótlással kapcsolatos. Erős Antónia a következőkre hívja fel a figyelmet:

„a hormonpótlásra például sokan mondják, hogy rákkeltő, miközben a Praxisnak a szakemberek azt mondták, hogy elenyésző a kockázat. Ráadásul első körben gyógynövényeket javasolnak a nőgyógyászok is, és csak ritka esetben hormonpótlást alapos kivizsgálás után. Szeretnénk majd más területét is megvizsgálni, ugyanis pszichés háttere is van, és táplálkozással is lehet enyhíteni a tüneteket.”

És a végén a kutyához visszatérve: nem Max az egyetlen háziállat a családban. Annak idején a nyaralásra készülve Erős Antónia a következőket mondta:

„elindultunk nyaralni... de még előtte elvittük Djangót, az agámát kisállat-panzióba. Mert persze a kedvenceinkről gondoskodni kell. Matyi fiam szakállas agámájára az az állatkereskedő vigyáz, akitől vettük négy évvel ezelőtt. Csodás hüllő! Sosem gondoltam, hogy kedvelni fogok egy mini T-rexet!”

(Kiemelt kép: Erős Antónia Instagramja)