Béres Anett kiakadt, amikor megtudta, mennyit kapott a teaszeánsz szervezője: A hölgy nem is bánta meg

Béres Anett két éve szerzett rendkívül súlyos sérüléseket egy illegális teaszeánszon, aminek a szervezőjét most ítélte el a bíróság.

2024. június 27., 13:34

Szerző:

Két évvel ezelőtt volt, hogy Béres Anett és Sáfrány Emese kis híján tragédiába torkollott esete kapcsán a magyar közvélemény megismerkedett a teaszeánsz szóval. Az ügy végére most került pont azzal, hogy kábító hatású főzet készítőjét, aki egyben ugye a szeánsz szervezője is volt, elítélte a bíróság.

Béres Anett reagált az ítéletre

A Blikk derítette ki, hogy mi lett az ítélet: a Béres Anett és Sáfrány Emese részvételével lefolyt szeánszt szervező hölgy bűncselekményeiről és a büntetéséről a Baranya Megyei Főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. Egy részlet a közleményből:

„Az ügyészség a vádlottat kábítószer-birtoklás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kuruzslás vétségével vádolta. A Siklósi Járásbíróság a vádlottat jogerősen 1 év 6 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.”

Maga Béres Anett csak a Blikktől tudta meg, hogy megszületett az ítélet. Az erre adott reakciójából szintén csak egy rövid részletet idézünk, az egykori Való Világ-játékos így beszél a végzetes szeánszt szervező nőről:

„Engem egyszer sem hívott fel, keresett meg az elmúlt két évben, de közös ismerősöktől úgy tudom, nem is bánta meg a történteket.”

Béres Anett rendkívül súlyos sérüléseket szerzett

Az egykori VV Anett még 2022 júliusában vett részt egy ayahuasca-szeánszon. A tudatmódosító hatású főzetet bizonyos országok tiltják, jelen szabályozás szerint a főzéssel avagy egyéb eljárással kivont DMT fogyasztása Magyarországon illegális. Béres Anett utólag arról számolt be, hogy a főzettől hallucinációk gyötörték, majd látomásoktól gyötörten az erdőbe menekült és leesett egy magaslesről. Ennek következtében súlyos sérüléseket szenvedett, eltört a csigolyája, több bordája és a sarokcsontja is, csaknem egy évvel a baleset után még mindig nem tudott visszaállni a munkába.

Béres Anett és Sáfrány Emese a lelki gyógyulást keresve ment el az eseményre két évvel ezelőtt, de a szeánsz rosszul végződött. Béres Anett a 2022-es nyár maradék részét kórházban töltötte és többször is megműtötték. Ezzel kapcsolatban a Hot! magazinnak adott tavaly interjút, amiben elmondta, hogy a szeánsz következtében elszenvedett lábtörése miatt három hónapot kellett feküdnie, a sok fekvés azonban további problémákat okozott.

„Szeretnék strandra menni, a Balatonra, vágyom arra is, hogy újra biciklizhessek. Másodjára vágtak fel ugyanott, de nem zavar az a három darab 15 centis heg, mert az életemet mentették meg, simán felveszem a bikinit. [...] Azt kérdeztem az orvosoktól, hogy a gerincműtét után lehet-e még gyerekem. Szerencsére igen, a szülést nem befolyásolja, de amit a sors nekem szánt, az lesz. Naponta húszan írnak, de eddig nem éreztem, hogy készen állnék rá, hogy fűzőben menjek randizni”

– számolt be Béres Anett a helyzetéről csaknem egy évvel a baleset után.

(Kiemelt kép: Béres Anett Instagramja)