Alföldi Róbert fontos dologra figyelmeztet a választásokkal kapcsolatban: Ez szemenszedett hazugság!

Alföldi Róbert mindent elmagyaráz a vasárnapi választásokról mai videójában: „Tessenek szemüveget vinni!”

2024. június 6., 15:19

Szerző:

Alföldi Róbert naponta posztol programajánlót a Facebookjára, általában olyan előadásokkal, amikben szerepel vagy amiket ő rendezett. Csütörtökön délelőtt azonban egy rendhagyó, videós programajánlót tett ki a következő felütéssel: „A hétvége programja: VÁLASZTÁSOK 2024!”

Alföldi Róbert minden tudnivalót elmond a választásokról

Az alábbi videóban azon kívül, hogy hova kell húzni az ikszet, Alföldi Róbert mindent összefoglal-elmagyaráz arról, hogy most vasárnap mire és hogyan fogunk szavazni. Egyet azért mégis kiemel a bevezetőben: hogy itt sok mindenről lesz szó, de arról nem, hogy legyen-e háború.

„Szerintem az egészen egyszerűen hazudik, aki azt mondja, hogy ezek közül a választások közül bármelyik arról szól, hogy legyen háború, vagy ne legyen háború. Minden normális ember, az összes lapon szereplő összes párt összes tagja senki nem akar háborút. Ez egyszerűen szemenszedett hazugság, de ezt hagyjuk is!”

– bár a pártot nem nevezi néven, egyértelmű, hogy Alföldi Róbert itt a Fidesz háborúval riogató üzeneteire-plakátjaira gondol.

Az 56 éves színész-rendező Budapesten, a XIII. kerületben lakik, így azt is részletesen elmagyarázza, hogy a fővárosiak számára készített öt szavazólap közül melyiken mire-kire lehet szavazni. Nem véletlen, hogy az alábbi, ismeretterjesztő videó elkészítésében segítséget nyújtott a a XIII. kerületi tv, a TV13.

Alföldi Róbert hozzáteszi például, hogy az öt szavazólapot a könnyebb megkülönböztethetőség kedvéért a szélén más-más színnel jelölik meg, de van egy szürke és egy fehér, amit talán egy kicsit összetéveszthető.

„Tessenek szemüveget vinni!”

– figyelmeztet Alföldi Róbert.

„Ez nem egyszerű, de szerintem hogyha mindannyian átgondoljuk azt, mielőtt elmegyünk szavazni, hogy miről szavazunk, akkor ez sokkal egyszerűbben meg tud történni. Mindenkit arra biztatnék, hogy menjen el szavazni. A szavazás persze egy lehetőség, de állampolgári kötelesség és állampolgári jog is. És nem csak azért, merthogy ezt úgy illik, hanem azért, mert minden egyes ilyen országos szavazással eldönthetjük azt, hogy az országunk, a városunk, a kerületünk, a falunk, a kisközösségünk merre és milyen elvek-prioritások alapján élje a következő négy évét. Ez független mindenféle pártpreferenciától. Ez arról szól, hogy milyen életünk legyen. És szerintem nagyon fontos, hogy mi döntsük el, hogy milyen életünk legyen.”

Alföldi Róbert azzal zárja a videót, hogy „aki amit nem értett, annak nézzen utána”, de ha ön rászánja a következő 10 és fél percet erre a videóra, akkor minden bizonnyal nem marad majd már semmi, amit ne értene arról, hogy hogyan, mire és kire lehet-kell majd szavazni vasárnap. Kattintson a play gombra!

(Kiemelt kép: Alföldi Róbert Facebookja)