Orbán hátrányból fordított

Az RB Leipzig döntetlennel szerezte meg a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyet a német labdarúgó-bajnokságban.

2022. május 14., 18:51

Szerző:

A lipcseiek Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőben az utolsó pillanatig hátrányban voltak az utolsó előtti Bielefeld vendégeként, de a 93. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Szoboszlai szabadrúgását a magyar válogatott védője a kapuba fejelte. Ezzel az eredménnyel az újonc Fürth mellet a Bielefeld búcsúzott az élvonaltól.

Mindeközben a Sallai Rolanddal felálló Freiburgnak nyernie kellett volna a harmadik Leverkusen otthonában ahhoz, hogy esélye legyen a negyedik helyre, de 2-1-es vereséget szenvedett. A magyar támadó a 79. percig volt szereplője a találkozónak.

A Freiburg veresége Schäfer András csapatának, az Union Berlinnek jött jól, amely - a 66. perctől a magyar válogatott középpályással soraiban - 3-2-re legyőzte otthon a Bochumot, így az ötödik helyen zárta a szezont. Utóbbi két magyaros együttes az Európa-liga csoportkörében szerepelhet ősszel.

A bennmaradást érő 15. hely drámai küzdelemben dőlt el, a Hertha BSC a Dortmund otthonában egy pontszerzéssel biztosíthatta volna be Bundesliga-tagságát, a sárga-feketék - akiktől góllal búcsúzott Erling Haaland - azonban a 84. percben megfordították a találkozót és 2-1-re nyertek. Ekkor a berliniek még örülhettek volna, de a VfB Stuttgart a 92. percben megszerezte a győztes gólt a Köln ellen, így jobb gólkülönbségével megelőzte a fővárosiakat, akik így osztályozóra kényszerülnek.

A bajnok Bayern München a Wolfsburg otthonában játszott 2-2-es döntetlennel és egy Bundesliga-rekorddal zárta az idényt, ugyanis az első csapat lett, amely idegenben 49 gólt szerzett.

(Kiemelt képünk: Willi Orbán a VfB Stuttgart-Leipzig mérkőzésen, 2021.08.20. Fotó: HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)