A férfiak után a nőknél is megdőlt a világcsúcs 400 méter gáton

A futamból ketten is megdöntötték a korábbi világrekordot.

2021. augusztus 4., 05:49

Szerző:

Akárcsak a férfiaknál, a nők számában is megdőlt már idén egyszer a világrekord, az ötkarikás játékokon pedig újra – írja az MTI. Sydney McLaughlin világcsúccsal győzött női 400 m gáton szerdán a tokiói olimpia atlétikai versenyein. 

A két amerikai sztárfutó, McLaughlin és a címvédő Dalilah Muhammad közül utóbbi alaposan bekezdett a döntőben, a kanyarban jelentős előnyre tett szert. Ez azonban az utolsó gátakra elfogyott és vetélytársa a célegyenesben nemcsak utolérte, hanem az utolsó métereken le is hajrázta. McLaughlin 51.46 mp-cel saját, idén júniusban futott 51.90 mp-es csúcsát javította meg. Muhammad is a régi rekordon belül ért célba 51.58-cal, a harmadik holland Femke Bol pedig 52.03-mal minden idők negyedik legjobb idejét érte el, megjavította ezzel saját, 52.37 mp-es Európa-rekordját.

(Kiemelt kép: Muhammad Dalilah ezüst, Sydney McLaughlin arny, Bol Femke bronzérmes a 2020-as tokiói olimpia 400 méteres gátfutás döntője után 2021 augusztus 4-én. Fotó: Hiroto Sekiguchi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)