Tiger Woords visszalépett az US PGA bajnokság harmadik napján

A US PGA Championship harmadik napján bejelentették, hogy Tiger Woods 54 lyuk után visszalépett. A 46 éves játékos a golfütőjét használta mankónak az utolsó ütése után, csak úgy tudott lemenni a pályáról.

2022. május 22., 08:05

Szerző:

A híres golfozó mindössze másodszor lépett pályára azóta, hogy tavaly februárban súlyos autóbalesetet szenvedett. A jobb lába sérült súlyosan. A harmadik, 79-es forduló során látszott, hogy komoly fájdalmakkal küzd és nem mondta meg, tudja-e folytatni a versenyt. „Hát, fáj" – mondta Woods. „Ezt biztosan tudom. Majd dolgozunk rajta egy kicsit, és meglátjuk, hogy megy".

Woods most 12-szer volt par felett a versenyen, amivel a mezőny végén, a 76. helyen végzett. Woods egyébként várhatóan a jövő hónapban a US Openen és a júliusi, St Andrewsban megrendezésre kerülő Open Championshipen is pályára lépett volna.

„Egyszerűen nem játszottam jól"

 – kommentálta a harmadik fordulót. „Nem ütöttem jól a labdát, és nem úgy kezdtem, ahogy kellett volna. Azt hittem, hogy jól ütöttem a 2. ütésen, de végül a vízben kötött ki. Nem igazán tudtam lendületbe jönni."

A sportoló egy éve még kerekesszékben ült; a Mastersen és a US PGA-n is a cutba kerülni – a világ legjobb játékosai közül sokaknak egyik sem sikerült – komoly teljesítmény eészségesen is. Tiger Woods visznt a jelek szerint más mérce szerint él. Woods az Augusta Nationalben a múlt hónapban egymás után 78-as körökkel zárt. Ott is, mint itt Southern Hillsben, a rossz golf gyenge mozgással párosult. 

 

(Kiemelt kép: Robyn Beck / AFP)