Szardínia-kupa Sima győzelemet arattak a vízilabdás lányok

A magyar női vízilabda-válogatott 18-8-ra nyert az izraeli csapat ellen az olaszországi Sassariban zajló felkészülési torna szerdai nyitónapján.

 

2022. augusztus 3., 19:11

Szerző:

A hazai rendezésű világbajnokságon júliusban ezüstérmes gárda legjobbja Faragó Kamilla volt, aki négyszer talált a rivális kapujába. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Peresztegi-Nagy Kinga személyében újoncot avatott Bíró Attila szövetségi kapitány: az UVSE játékosa három góllal hálálta meg a bizalmat.
Az augusztus végén kezdődő spliti Európa-bajnokságra készülő együttes csütörtökön a görögökkel találkozik, majd sorrendben a spanyolokkal, az olaszokkal és a hollandokkal csap össze a rangos szardíniai viadalon, amely vasárnapig tart.

Szardínia Kupa, 1. forduló:
Magyarország-Izrael 18-8 (5-1, 5-4, 3-1, 5-2)
---------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Faragó 4, Peresztegi-Nagy 3, Szilágyi, Gurisatti, Mahieu 2-2, Farkas T., Horváth B., Máté, Leimeter, Rybanska 1-1

A magyar válogatott további programja a Szardínia Kupán:
csütörtök:
Magyarország-Görögország 18.30
péntek:
Spanyolország-Magyarország 18.30
szombat:
Olaszország-Magyarország 20.00
vasárnap:
Hollandia-Magyarország 10.30

(Kiemelt kép: Keszthelyi-Nagy Rita, a magyar válogatott csapatkapitánya (j2) beszél csapattársaihoz a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornája első fordulójában az Orosz Olimpiai Csapat ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 26-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)