Remekeltek a magyarok az olaszok ellen

Ismét tündökölt a magyar női kosárlabda válogatott.

2021. augusztus 11., 20:09

Szerző:

A házigazda magyar válogatott 54-48-ra legyőzte Olaszországot a Debrecenben zajló U19-es női kosárlabda-világbajnokság szerdai nyolcaddöntőjében, írja az MTI. A magyar együttes a csoportkörben 99-42-re legyőzte Tajvant, majd 70-56-ra kikapott az esélyes oroszoktól, végül 80-29-re verte Argentínát a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Ezzel a B csoport második helyén végzett, és a nyolcaddöntőben az A csoport harmadik helyezettjével, az olaszokkal csapott össze.

Cziczás László szövetségi edző válogatottja remekül kezdett, a második negyedben már 13 ponttal vezetett, a nagyszünet után viszont váratlanul megtorpant, és ezt kihasználva az ellenfélnek sikerült fordítania. A folytatásban ismét a házigazdáknál volt az előny, amit szoros csatában megőriztek a végső dudaszóig.

A magyarok legeredményesebb játékosa Madár Eszter és Dombai Réka volt egyaránt 13 ponttal, Boros Júlia 10 pontot szerzett. Az első magyarországi kosárlabda-vb folytatásában a szerdai győztesek a pénteki negyeddöntőbe kerültek – ahol a magyarok Csehországgal találkoznak –, míg a vesztesek az alsóházban a 9-16. helyért csatáznak.

(Kiemelt kép: Facebook)

18:10

A Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia női kajakkettes a második helyen végzett a portugáliai Ponte de Limában rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokság zárónapján. Magyarország 6 arany- és 8 ezüstéremmel az összesített medálverseny élén zárt.

17:20

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, melyen az összetettben élen álló és címvédő csapattársa, Max Verstappen csak hetedik lett, így ő egyelőre még nem ünnepelheti meg második világbajnoki diadalát.