Rapport hatból hatodszor remizett a sakkvilágbajnok-jelöltek között

Ezúttal a legendás azeri nagymester, Tejmur Radzsabov ellen játszott, a 40. lépés után egyeztek meg döntetlenben.

2022. június 23., 19:44

Szerző:

Rapport Richárd csütörtökön újabb döntetlennel folytatta szereplését a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornájának hatodik fordulójában.

A sötét figurákat vezető magyar nemzetközi nagymester, aki az első öt fordulóban is remizett, ezúttal az azeri Tejmur Radzsabovval osztozott meg a ponton a 40. lépést követően.

A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyez a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzik meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja 500 ezer euró, és a 48 ezer euróval gazdagodó győztes jövőre a vb-címért játszhat a regnáló világbajnokkal, a titulust kilenc éve birtokló norvég Magnus Carlsennel.

Rapport a pénteki szünnapot követően szombaton ül ismét asztalhoz, amikor a forduló előtt éllovas Jan Nyepomnyascsij ellen a világos bábukat vezeti majd.

Eredmények, 6. forduló:
Tejmur Radzsabov (azeri)-Rapport Richárd döntetlen
Hikaru Nakamura (amerikai)- Ting Li-zsen (kínai) döntetlen
később:
Alireza Firouzja (francia)-Fabiano Caruana (amerikai)
Jan Nyepomnyascsij (FIDE) - Jan-Krzysztof Duda (lengyel)

(Kiemelt kép forrása: Rapport Richárd Facebook oldala)

Cristiano Ronaldo fejében sokáig járt az a gondolat, hogy az őszt már egy másik klubban kezdi majd, mivel a Manchester Unitednél eltöltött időszaka nem úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Most úgy tűnik, döntött a folytatásról.

A Colorado Avalanche nyerte a Stanley Kupát, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének hatodik mérkőzésén 2-1-re győzött az elmúlt két idényben bajnok Tampa Bay Lightning otthonában, és így 4-2-es összesítéssel bizonyult jobbnak.

A címvédő Szombathely hazai pályán könnyedén legyőzte a Körmendet vasárnap a férfi kosárlabda NB I döntőjének ötödik, utolsó mérkőzésén, így 3-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és begyűjtötte fennállásának negyedik aranyérmét.