Póta Georgina kiesett, egyetlen női játékosunk sem maradt az olimpián asztalitenisz egyesben

Az előzetes vélemények szerint a meccset könnyedén nyerhette volna. 

2021. július 25., 10:01

Szerző:

A 36 éves magyar pingpongozó hosszú kihagyás után versenyzett újra. Az első fordulóban nem kellett megmérkőznie senkivel, a másodikban pedig a svájci Rachel Moret lett az ellenfele.  Az előzetes vélemények szerint a meccset könnyedén nyerhette volna a kétszeres Európa-bajnok magyar játékos, mégis elvesztette a mérkőzést.

 A játék első két szettjének véghajrájában sokkal jobban koncentrált a svájci asztaliteniszező, így simán nyerte azokat. Póta Georgina a harmadik szettben már sokkal jobban játszott, de ezt is nyerte Moret. A magyar játékosnak csak negyedik szettben sikerült szépítenie. Az ellenfél végül az ötödiket simán nyerte a magyar játékossal szemben. A hatodik szettben pedig eldőlt, hogy a svájci pingpongos fog továbbjutni az olimpián.

Póta Georgina versenyzése azonban nem zárul le teljesen. A női asztalitenisz csapat tagjaként továbbra is játszik Tokióban. Az M4 Sportnak a verseny után adott nyilatkozatában elmondta: „attól még, hogy elmentem egy évre, szültem egy gyereket, szeretnék visszatérni. Minden erőmmel azon vagyok, ezt szeretném, ameddig lehet”.

(Kiemelt kép: Póta Georgina játszik a svájci Rachel Moret ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia asztalitenisz-bajnoksága női egyesének második fordulójában.2021. Fotó: Illyés Tibor/MTI)