Mbappé már ma aláírhat a Real Madridhoz, 180 millió euró cserél gazdát

180 millió euró lehet az ára, pont mint négy éve.

2021. augusztus 27., 11:29

Szerző:

A Real Madrid labdarúgócsapata újabb ajánlatot tett Kylian Mbappéért, amelyet a Paris Saint-Germain már nem utasított el, így megkezdődhetnek az érdemi tárgyalások a két klub között – írja az MTI. A L'Equipe francia lap információi szerint a madridi egyesület ezúttal már 170+10 millió eurós ajánlatot tett a 22 éves világbajnok támadóért, amin már elgondolkodott a PSG vezetése. Korábban egy 160 és 170 milliós ajánlatra is nemet mondtak.

A két éve Mbappéra spóroló Real Madrid közben azt is kiszivárogtatta, hogy ennél az ajánlatnál sokkal többre már nem képes. Nasser Al-Khelaifi PSG-elnök korábban többször is hangsúlyozta, Mbappé nem távozhat ingyen a csapattól, így nagy az esély rá, hogy ezt a gigászi ajánlatot már nem fogja visszautasítani a francia klub. A nyári átigazolási piac kedd éjszaka zár. A 180 millió euró megegyezik azzal az összeggel, amelyet a PSG négy évvel ezelőtt fizetett a Monacónak az időközben világbajnok, 22 éves Mbappéért. A játékos előző klubja, a Monaco 35 millió euróra tarthat igényt a mostani átigazolási díjból. 

Mbappé mostani értékesítése mellett szól, hogy lejáró szerződése miatt, amit a játékos nem akar megújítani, januárban már jóval olcsóbban, egy év múlva pedig már ingyen távozhatna a párizsi alakulattól. A PSG keretébe nyáron több klasszis játékos is érkezett, legtöbbjükért nem is kellett fizetniük a franciáknak. Így került a párizsiakhoz a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos, a nyári Európa-bajnokság legjobbjának választott Gianluigi Donnarumma, valamint a Liverpool holland válogatott középpályása, Georginio Wijnaldum is.

(Kiemelt kép: Kylian Mbappe, a PSG csatára, miután gólt rúgott a francia bajnokság Racing Club Strasbourg elleni meccsén 2021. augusztus 14-én. Fotó:  Geoffroy van der Hasselt / AFP)