Orosz Nagydíj: a második szabadedzésen is Bottas végzett az élen

Hamilton a második lett.

2021. szeptember 24., 15:58

Szerző:

A délelőtti elsőhöz hasonlóan, a délutáni második szabadedzésen is Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője futotta meg a legjobb köridőt a Formula-1-es Orosz Nagydíj pénteki napján.

A német istállótól a szezon végén távozó 32 éves pilóta mögött címvédő és hétszeres világbajnok csapattársa, a brit Lewis Hamilton végzett a második helyen, akárcsak délelőtt.

A harmadik pozícióban Pierre Gasly, az Alpha Tauri francia versenyzője zárta a gyakorlást, melyen az összetettben vezető holland Max Verstappen (Red Bull) hatodik lett. A 23 éves versenyzőnek motorcsere miatt a rajtrács végéről kell majd elindulnia a vasárnapi futamon, függetlenül attól, hogy hol végez a szombati időmérő edzésen.

    Eredmények, 2. szabadedzés (élcsoport):
    ---------------------------------------
1. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:33.593 perc
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:33.637
3. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri) 1:33.845
4. Lando Norris (brit, McLaren) 1:34.154
5. Esteban Ocon (francia, Alpine) 1:34.402
6. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:34.621

Az időmérő edzésen elért eredményétől függetlenül csak az utolsó rajtkockából vághat majd neki a vasárnapi Formula-1-es Orosz Nagydíjnak a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen, miután a Red Bull pilótája a mostani hétvégén már a negyedik motorját használja az idényben.

A 23 éves holland versenyző három rajthelyes büntetéssel érkezett Szocsiba, mert két héttel ezelőtt az Olasz Nagydíjon összeütközött a címvédő és hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamiltonnal (Mercedes), a balesetben pedig őt látták vétkesnek.

Verstappen versenyautójában viszont motort is cserélt a Red Bull, és mivel a szabályok szerint egy pilóta legfeljebb három erőforrást használhat el egy szezon során, a büntetés ilyen esetben az, hogy az érintett versenyző a futamot a rajtrács végéről kénytelen elkezdeni. Verstappen előnye most öt pont az összetettben Hamiltonnal szemben, a brit címvédőnek viszont jó esélye lesz visszavenni a vezetést Szocsiban, ahol korábban már négyszer is diadalmaskodott. Holland riválisa eddig még egyszer sem győzött Oroszországban.

(Kiemelt kép: Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája a Formula 1 szíriai nagydíja után, 2021. június 27-én. Fotó: Darko Vojnovic / Pool/AFP)