Nyerésre állnak az oroszok

Átvették a vezetést az Egyesült Államoktól.

2022. február 6., 06:29

Szerző:

A favorit Oroszország átvette a vezetést az Egyesült Államoktól vasárnap, a műkorcsolyázók csapatversenyének második napján a pekingi téli olimpián – írja az MTI.

A pénteki nyitányon a 10 csapatot felvonultató mezőnyben a férfiak, a párosok és a jégtáncosok rövidprogramjait rendezték meg, majd vasárnap kezdésként a nők is bemutatták rövidprogramjukat. A napot két pont hátránnyal kezdő oroszok már ezt követően előzni tudtak, miután a 15 éves friss Európa-bajnok Kamila Valijeva szenzációsan korcsolyázott és 90,18 ponttal, saját világrekordjától mindössze 27 századponttal elmaradva a legjobb produkciót nyújtotta, amivel 10 pontot szerzett válogatottjának, míg az amerikai Karen Chen csak a hat pontot érő ötödik helyen végzett.

A nők produkciója után már csak a legjobb öt csapat, az orosz, az amerikai, illetve a japán, a címvédő kanadai és a házigazda kínai csapat maradt versenyben.

A folytatásban a férfiak mutatták be kűrjeiket, melyben kimagaslóan a japán Juma Kagijama (208,94 pont) volt a legjobb, megelőzve az orosz Mark Kondratyukot (181,65) és az amerikai Vincent Zhout (171,44). Így szám a hétfői zárónapja előtt Oroszország 45 ponttal áll az első helyen, az Egyesült Államok 42-vel a második, Japán pedig 39-cel a harmadik.

Hétfőn a párosok, a jégtáncosok és a nők szabadkorcsolyázására kerül sor.

(Kiemelt kép: az orosz Kamila Valieva a 2022-es pekingi téli olimpia műkorcsolya csapatversenyének női egyéni rövidprogramjában a kínai Capital Indoor Stadiumban 2022. február 6-án. Fotó: Sebastien Bozon / AFP)