NB I – Vezet a Ferencváros, meglepő eredmények a 16. fordulóban

A Budapest Honvéd elleni 2-0-s győzelmével nyolc pontra növelte előnyét a labdarúgó OTP Bank Liga idei utolsó fordulójában a címvédő és éllovas Ferencváros, mely két mérkőzéssel kevesebbet játszott közvetlen riválisainál.

2022. november 13., 20:26

Szerző:

A 16. forduló előtt még második Kisvárda meglepően simán, három góllal kikapott a MOL Fehérvár vendégeként, míg a zárómeccsen a sereghajtó Vasas legyőzte a Mezőkövesdet, és egy pontra megközelítette az előtte álló három együttest.

A Budapest Honvéd otthonában is nyert a Ferencváros

A címvédő és éllovas Ferencváros 2-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Az első félidő meddő ferencvárosi mezőnyfölényt hozott, amelyben a szervezett kispesti védelemmel szemben nem tudott veszélyeztetni a vendégcsapat, erejéből még kaput eltaláló lövésre sem futotta. Adama Traore a 13. percben ugyan a Honvéd kapujába fejelt, de mivel lesről tette, videózást követően nem változott az állás. A hazaiak nem nyíltak ki, ritkán vezettek akciót, az ellenfél gyorsan megszűrte a támadásait, Dibusznak egyszer akadt védeni valója. 

A második félidőt határozottabb játékkal kezdte a Ferencváros, ennek eredményeként Marquinhos talált be, de ezúttal is les előzte meg a vendégek gólját, viszont Traore az 52. percben szöglet utáni fejesből már érvényes gólt szerzett. A hátrányba került Honvéd játéka bátrabbá és nyíltabbá vált, a félidő derekán sorra adódtak a lehetőségek a hazaiak előtt. A vendégek viszont területhez jutottak, és veszélyes kontrákat vezettek, Nguen kétszer hibázott a befejezésnél, majd harmadszor már a kispesti kapuba juttatta a labdát, amely viszont a kezét is érintette, így nem tudta eldönteni a meccset. Ami neki nem jött össze, az sikerült Auzquinek, aki a 94. percben kétgólosra növelte a különbséget. 

A piros-feketék sorozatban a kilencedik alkalommal kaptak ki a zöld-fehérektől. A kispestiek a szezon hazai fellépésein egy győzelem és négy döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget. 

A 16. forduló előtt még második Kisvárda meglepően simán, három góllal kikapott a MOL Fehérvár vendégeként, míg a zárómeccsen a sereghajtó Vasas legyőzte a Mezőkövesdet, és egy pontra megközelítette az előtte álló három együttest.

Kiütéses fehérvári győzelem a Kisvárda ellen

A MOL Fehérvár FC hazai pályán magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a vendég Kisvárda felett vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Jobban kezdett a Fehérvár, Schön Szabolcs tizenhatos vonaláról eleresztett bombájával a vezetést is megszerezte a 25. percben. A Kisvárdának két nagy lehetősége is lett volna a gyors egyenlítésre, azonban egyikből sem született gól, amit megbüntetett a hazai csapat: a 31. percben ismét Schön volt eredményes.

Fordulást követően magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, akik a 62. percben Rafal Makowski találatával szépítettek. Az egyenlítésért ment előre a Kisvárda, de közben hátul kinyílt, amit Lirim Kastrati használt ki, és újra kétgólosra növelte a fehérvári előnyt. Innentől kezdve hitehagyottan futballozott a szabolcsi gárda, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét, amit a hajrában még növelni is tudott Dárdai Pál révén.

A Vasas legyőzte a Mezőkövesdet

A sereghajtó Vasas otthon 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának, valamint az őszi idény zárómérkőzésén, vasárnap.

A sikerrel az angyalföldiek egy pontra megközelítették a mezőkövesdieket, illetve a Budapest Honvédot és az Újpestet.

Hiába volt kezdeményezőbb a Mezőkövesd, a 12. percben hátrányba került - Hinora lövését még védte Piscitelli, a kipattanó labdából viszont Novothny már eredményes volt -, majd a szünetig közepes tempó mellett játéka meddő volt. A vendégek semmilyen veszélyt nem jelentettek a Vasas kapujára.

A második félidőre nagy köd ereszkedett a pályára, a játék képe viszont a szünet után sem változott. A vendégek továbbra is támadtak, ellenben helyzetek a hazaiak előtt adódtak, az elsőnél még Piscitellitől kellett a bravúr. A hajrára beszorult térfelére a védőjátékát friss emberekkel megerősített Vasas, amely kihúzta a lefújásig kapott gól nélkül. 

A mezőny egyedüli csapataként a Mezőkövesd vendégként nyeretlen az őszi idényben, két döntetlen mellett hatodszor maradt pont nélkül.

Nem bírt egymással a ZTE és a KTE

A Zalaegerszeg hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

A vendégek ezzel a második helyre léptek előre, míg a házigazdák maradtak az ötödik helyen.

A hazaiak kezdtek bátrabban és az első félidőben végig mezőnyfölényben játszottak, kapuba viszont csak egyszer találtak. A gólt pedig egy korábbi, a kecskeméti kaputól 16 és fél méterre történt szabálytalanság miatt nem adta meg Bognár játékvezető.

A fordulás után sem változott sokat a meccs képe, a ZTE kezdeményezett, támadásaiba azonban kevés elképzelés volt, így kapura nem volt veszélyes. A Kecskemét elsősorban a stabil védekezésre koncentrált, játékosai - ha kellett - kemény szabálytalanságokkal törték meg a zalaiak lendületét. Végül mindkét gárdának meg kellett elégednie az egy ponttal.

Legyőzte az Újpestet a Paks

Paks, 2022. november 12., szombat (MTI) - A házigazda Paks 3-1-re nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

A fővárosi csapat idegenben a negyedik vereségét szenvedte el sorozatban.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát az Újpest, amely jóval aktívabb volt támadásban ellenfelénél. Helyzetei is akadtak, de egyszer a kapus, Nagy Gergely védett, egyszer pedig Szélpál mentett látványos, akrobatikus mozdulattal. A Paks vezető gólja némileg váratlanul, de egy mintaszerűen felépített támadás végén született: Bőle jobbról beadott labdáját Papp fejelte közelről a kapuba. 

Miután közvetlenül a szünet előtt meghibásodott az egyik reflektor a stadionban, félhomályban folytatták a csapatok, de a Paksot ez cseppet sem zavarta, gyorsan megduplázta előnyét - Papp adta a gólpasszt Hahnnak - és a folytatásban is lendületben maradt. Egy idő után aztán ismét átvették az irányítást a vendégek, s egy szögletből született találattal szorossá tették az állást. A hajrá változatos játékot hozott, a hazai gárda az elalvó újesti védelem mellett újra kétgólossá tette előnyét, amely kitartott a lefújásig.

Batik fejesgóljaival verte a Puskás Akadémia a Debrecent

A legutóbb bronzérmes Puskás Akadémia FC Batik Bence két fejesgóljával 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A hazaiak kezdtek jobban, egy kapufára fejelt sarokrúgás után a következőt már a kapuba bólintotta Batik Bence. Támadásban maradt a Puskás Akadémia, sorra jöttek az újabb veszélyes szögletek, de ezeket megúszta a góltól láthatóan megzavarodott Debrecen. A 30. perctől mutatott először életjeleket a vendégcsapat, amely több alkalommal eljutott a felcsúti tizenhatosig és Dzsudzsák Balázs távoli átlövésével egyenlített. 

Szünet után alábbhagyott a csapatok lendülete, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, amelybe sok hiba csúszott. Mindkét edző cserékkel próbálta újra felpörgetni a tempót, ami nem igazán sikerült. A meccs az utolsó előtti percben dőlt el: sarokrúgás után nagyszerű mozdulattal csúsztatott a kapuba Batik, ezzel három ponthoz juttatta a Puskás Akadémiát, amely így átmenetileg pontszámban beérte a dobogós Kisvárda-Kecskemét párost.

Eredmények, 16. forduló:

MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 4-1

Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 0-2

Vasas FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0

    szombaton:

Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 2-1

Paksi FC-Újpest FC 3-1

ZTE FC-Kecskeméti TE 0-0

A tabella:

 1. Ferencvárosi TC          14 11   1   2    34-12  34 pont

 2. Kecskeméti TE            16  6   8   2    23-16  26

 3. Kisvárda Master Good     16  7   4   5    27-29  25

 4. Puskás Akadémia FC       16  6   7   3    22-18  25

 5. ZTE FC                   15  6   4   5    24-17  22

 6. Paksi FC                 15  6   3   6    27-26  21

 7. Debreceni VSC            16  5   5   6    27-27  20

 8. MOL Fehérvár FC          16  5   4   7    20-23  19

 9. Mezőkövesd Zsóry FC      16  4   4   8    18-26  16

10. Újpest FC                16  4   4   8    19-29  16

11. Budapest Honvéd          16  4   4   8    16-27  16

12. Vasas FC                 16  3   6   7    13-20  15

    A 17. forduló párosítása (január 28.):

Újpest FC-Budapest Honvéd

Kisvárda Master Good-Paksi FC

Kecskeméti TE-MOL Fehérvár FC

Debreceni VSC-ZTE FC

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC

Ferencvárosi TC-Vasas FC

    Korábbi eredmények:

    1. forduló (július 29-31.):

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-2, Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-0, Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-0, Kecskeméti TE-Vasas FC 0-0, Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1, Budapest Honvéd-ZTE FC 0-1

    2. forduló (augusztus 5-7.):

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 4-2, Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-0, MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 4-0, Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-1, Vasas FC-Paksi FC 2-2, a Zalaegerszeg-Ferencváros mérkőzést elhalasztották.

    3. forduló (augusztus 12-14.):

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 1-1, Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 4-0, Budapest Honvéd-Paksi FC 3-3, Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0, Újpest FC-ZTE FC 1-1, Debreceni VSC-Vasas FC 1-1

    4. forduló (augusztus 19-22., október 10.):

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 4-2, ZTE FC-Kisvárda Master Good 1-3, Vasas FC-Budapest Honvéd 1-2, Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 1-1, MOL Fehérvár-Újpest FC 0-1, a Paksi FC-Ferencváros mérkőzést elhalasztották.

    5. forduló (augusztus 26-28.):

Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 3-1, Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd 3-1, Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas FC 1-1, Kecskeméti TE-ZTE FC 3-1, Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-1, Újpest FC-Paksi FC 2-3

    6. forduló (augusztus 30-szeptember 1.):

Budapest Honvéd-Újpest FC 0-0, Paksi FC-Kisvárda Master Good 1-3, MOL Fehérvár FC-Kecskeméti TE 2-1, Vasas FC-Ferencvárosi TC 0-1, Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0, ZTE FC-Debreceni VSC 4-2

    7. forduló (szeptember 2-4.):

Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 0-1, Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-6, Kecskeméti TE-Paksi FC 3-1, Vasas FC-Puskás Akadémia FC 1-1, Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 1-0, Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 0-5

    8. forduló (szeptember 10-11.):

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 1-2, Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 3-0, Újpest FC-Vasas FC 2-1, Paksi FC-Debreceni VSC 1-0, Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 0-0, MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1

    9. forduló (szeptember 30-október 2.):

Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 2-0, Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 1-1, Újpest FC-Kisvárda Master Good 4-0, Debreceni VSC-Budapest Honvéd 4-3, Vasas FC-ZTE FC 1-1, Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 1-2

    10. forduló (október 7-9.):

Paksi FC-Puskás Akadémia FC 1-3, Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-0, Kisvárda Master Good-Vasas FC 2-0, Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2, MOL Fehérvár FC-ZTE FC 1-1, Újpest FC-Kecskeméti TE 1-2

    11. forduló (október 14-16.):

Debreceni VSC-Újpest FC 4-1, Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 2-1, ZTE FC-Paksi FC 3-0, Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd 1-0, Vasas FC-MOL Fehérvár FC 2-0, Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 3-3

    12. forduló (október 21-24.):

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 1-0, Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 2-3, ZTE FC-Budapest Honvéd 0-2, MOL Fehérvár FC-Paksi FC 1-1, Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 2-4, Vasas FC-Kecskeméti TE 1-2

    13. forduló (október 28-30.):

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 3-3, Ferencvárosi TC-ZTE FC 2-1, Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1, Kecskeméti TE-Debreceni VSC 2-2, Paksi FC-Vasas FC 0-1, Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-1

    14. forduló (november 5-6.): Vasas FC-Debreceni VSC 0-3, Paksi FC-Budapest Honvéd 5-0, MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 2-2, Mezőkövesd Zsóry FC-Kecskeméti TE 2-1, Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 0-1, ZTE FC-Újpest FC 1-0

    15. forduló (november 8-10.): Budapest Honvéd-Vasas FC 2-0, Kisvárda Master Good-ZTE FC 0-3, Kecskeméti TE-Puskás Akadémia 1-1, Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0, Ferencváros-Paksi FC 3-2, Újpest FC-MOL Fehérvár FC 2-1

(Kiemelt képünk: A ferencvárosi Pászka Lóránd (b) és a kispesti Keresztes Noel a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2022. november 13-án. A Ferencváros 2-0-ra győzött. MTI/Mónus Márton)