Majdnem sikerült a bravúr a magyar női kéziseknek a franciák ellen

Egy góllal, 30–29-re kaptak ki a papíron jóval erősebb franciáktól.

2021. július 25., 17:09

Szerző:

A magyar női kézilabda válogatott 30-29-re veszített a franciák ellen a tokiói olimpia első kézi csoportmérkőzésén, írja az MTI. Elek Gábor szövetségi kapitány csapata legközelebb kedden lép pályára a brazil válogatott ellen. A franciák végig gyorsan játszottak és keményen védekeztek, de a magyar válogatott hősiesen állta a küzdelmet.

A mérkőzés elején mindkét oldalon kimaradt egy-egy helyzet, majd Bíró Blanka védett kétszer is bravúrosan, de a franciáknak végül sikerült hamar megszerezni a számukra megnyugtató első gólt, amelyet aztán gyors egymásutánban újabb kettő követett. A következő francia találat hétméteresből született, a magyarok pedig Háfra révén a hatodik percben vették be először a rivális kapuját.

„Egy kicsit több hittel talán meglehetett volna most ez a meccs” – nyilatkozta Elek Gábor a mérkőzés után. „Volt, ami működött, és volt, ami nem, mert itt a végén már mindent megpróbáltunk, de azt gondolom, hogy ebből az egészből erőt meríthetünk. A franciák sem gondolták volna talán előzetesen, hogy így fognak örülni annak, hogy meg tudtak verni minket” – fogalmazott az edző.

Kovacsics Anikó csapatkapitány azt mondta, leginkább az első félidő végén elkövetett három hibát, és az azokból kapott gólokat sajnálják, valamint azt, hogy a végén későn tudtak csak felzárkózni egy gólra. „Végig tartottuk magunkat, nem estünk szét, aminek nagyon örülök. Voltak periódusok, amikor nem tudtuk felvállalni azt a játékot, amit tudunk, de el kell hinnünk, hogy igenis képesek vagyunk egy ilyen jó csapattal is felvenni a küzdelmet” – nyilatkozta a csapatkapitány.

(Kiemelt kép: Lukács Viktória (k) a világméretű koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabdatornája B csoportjában játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 25-én. Franciaország-Magyarország 30-29. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)