Magyar-szerb: Újabb kulcsemberét vesztette el a szerb válogatott

Mihajlo Ristic, a Celta Vigo hátvédje sérülés miatt kikerült a magyarok elleni szombat esti Európa-bajnoki selejtezőre készülő szerb labdarúgó-válogatott keretéből.

2023. október 10., 17:36

Szerző:

A szerb szövetség honlapjának keddi híradása szerint Ristic a vasárnapi bajnoki mérkőzés hajrájában fájdalmat érzett a térdében egy rossz mozdulat után. Az orvosi vizsgálatok során megállapították, hogy a belső oldalszalagja megnyúlt, ezért hét-tíz napig nem futballozhat.

Korábban a Juventus támadója, Dusan Vlahovic is kikerült a keretből hátfájdalmak miatt, Stefan Mitrovic és Mihajlo Ilic pedig átkerült az U21-es válogatotthoz.

A magyar-szerb Európa-bajnoki selejtező szombaton 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

(Kiemelt kép: a Benfica szerb védője, Mihailo Ristic ünnepli csapata negyedik gólját, amelyet a horvát támadó, Petar Musa szerzett az SL Benfica–Rio Ave FC portugál labdarúgó-mérkőzésén a lisszaboni Luz stadionban 2022. október 8-án. Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.