Sainz falnak csapódott a Hungaroringen, és kiesett

A spanyol pilóta nem sérült meg.

2021. július 31., 15:53

Szerző:

A magyar nagydíj első időmérő edzését félbe kellett szakítani. A Ferrari pilótája a falnak vezette autóját, emiatt kellett megállítani a versenyt. Carlos Sainz Jr.-nak ezzel véget ért a játék a mogyoródi pályán. A verseny pár perc elteltével folytatódott. 

Egyelőre nem tudni, mi történt. Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy a spanyol versenyző így idei utolsó V6-os erőforrását használja majd a Magyar Nagydíj szombati szabadedzésén és időmérőjén. Így, ha később szükség lett volna egy új motorra, rajtbüntetést kapott volna.

A Ferrari azért döntött a motorcsere mellett, mert aggályok merültek fel az eddig használt aggregát megbízhatóságával kapcsolatban. A csere érdekében a csapat megszegte az F1-es dolgozók „kijárási tilalmát” is, melyet egy évben kétszer tehetnek meg büntetés nélkül. A kicserélt motort visszaszállítják Maranellóba, ahol további vizsgálatoknak vetik alá. Nem kizárt, hogy a későbbiekben újra használható lesz majd az erőforrás.

(Kiemelt kép: Közönség a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)