Tömegbaleset már a rajtnál a Hungaroringen

Szakad az eső a Hungaroringen, és ez nagyon megnehezíti a versenyzők dolgát.

2021. augusztus 1., 15:26

Szerző:

Elindult a verseny Mogyoródon. Úgy tűnik eddig, hogy a főszerepet az időjárás tölti be a Magyar Nagydíjon. Az istállók arra készültek, hogy száraz idő lesz, ilyen gumikkal is készültek. Az eső azonban megnehezítette a pilóták dolgát. Már a rajtnál számos ütközés és kisodródás történt. Perez miatt csúszott ki a pályáról Verstappen, de a versenyben tud ennek ellenére maradni. Hamilton megőrizte az első helyét. A futamot meg kellett szakítani és újraindítani. A címvédő világbajnok Hamilton jól oldotta meg a kezdeti nehézségeket. A brit klasszis csapattársa Bottas és a Ferrari pilótája Leclerc kiesett a versenyből az első kör után. Bottas kamerájából az látszott, hogy gyakorlatilag mindenki fékezett a kanyarban, csak ő nem. Hamilton magabiztosan vezeti eddig a versenyt, amit 15 percre megállítottak a bírák.

Ahogy korábban írtuk, a rendőrség azt kérte a helyszínen szurkolóktól, hogy ne vigyenek be füstgránátot a pályára. Sokan mégis bevittek és használják is a mogyoródi pályán. Lehet, hogy az időjárás lesz az idei Forma 1 Magyar Nagydíj legnagyobb alakítója. Verstappen-nek lesz esélye a szerelés után újra küzdelembe szállni. Jelenleg 13. helyen áll a Magyar Nagydíjon. Kérdés az, hogy az ütközés után mennyire sérült az autója, meg tudják-e javítani az elrendelt szünet során. Újra elstartoltak a versenyzők.

(Kiemelt kép: A Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 1-jén. Tömeges ütközés miatt a versenyt megszakították. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)