Cseh László elmondta az utolsó versenye után, miért izgul még

A magyar úszólegenda szerint most egy ideig biztosan nem fogják medencében látni.

2021. július 30., 09:35

Szerző:

Bár az időeredményével elégedetlen volt, mégis nyugodtan zárta le pályafutását Cseh László, aki utolsó versenyén hetedik lett 200 méter vegyesen a tokiói olimpia úszóversenyének pénteki napján.

„Azt viszem haza magammal Tokióból, hogy nyugodtan hagyhatom abba az úszást. Otthon a tévé előtt biztosan mérgelődnék, hogy ilyen időt én is tudtam volna úszni, és ez végigkísérte volna az életemet. Így viszont itt le tudtam zárni a pályafutásomat. Mindenkinek ilyen szép befejezést kívánok” – mondta a 35 éves Cseh. A kétszeres világbajnok úszó a karrierjére visszagondolva kifejtette, A4-es lapnyi listát tudna írni arról, mit csinálna másképpen. Példaként említette, hogy nem tudatosította magában, mennyi sikert ért el – írja az MTI.

„Azt sulykolták belém, hogy ha jó vagyok, az természetes, ha rossz, akkor az az én hibám” – mondta az „örök elégedetlen" Cseh László, amikor a probléma okáról kérdezték. Elmondása szerint az elmúlt években rengeteget dolgoztak ezen, és bár most is elégedetlen az idejével, mégis képes mosolyogni. A BVSC versenyzője arról is beszélt, hogy

nagyszerűen érzi magát a japán fővárosban, de a lelátón szurkolva jobban izgul, mint saját futamai előtt.

Konkrét élményként felelevenítette, meghatódott azon, hogy Verrasztó Dávid két sikertelen olimpiai szereplés után negyedik lett.

„Egy darabig biztosan nem látnak majd a medence partján. A versenyeket követni fogom, de most már azon kell gondolkodnom, hogy szeptemberben ne keljek fel hajnali ötkor” – adta válaszul a jövőjét firtató kérdésekre. Megjegyezte: elhunyt édesapja, akivel mai napig sokat álmodik, biztosan azt tanácsolta volna, hogy korábban vonuljon vissza.

Profi sportolóként töltött utolsó napjával kapcsolatban azt emelte ki, hogy ébredés után elérzékenyült és jó értelemben megérintette, hogy utoljára úszik versenyen. Kedves gesztusnak nevezte a győztes kínai Vang Suntól, hogy főhajtással gratulált neki az eredményéhez és az egész karrierjéhez. „A levezetést azonban most is meg kell csinálni, különben napokig szenvednék, de utána a regenerációról már nem kell gondolkodnom” - zárta szavait a legendás sportoló, aki a tokiói részvételével ötödik olimpiáján szerepelt, és tizedik egyéni döntőjét úszta az ötkarikás játékokon. Cseh László kiemelkedő pályafutását többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelzi.

(Kiemelt kép: A későbbi hetedik Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében 2021 július 30-án. Fotó: MTI / Kovács Tamás)

 

Az ETO rekordot jelentő, 60 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 52 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.