Baseball-ütőkkel szétverték és felgyújtották egy focibíró az autóját a bosnyák ultrák

Az egyik játékvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

2021. szeptember 23., 20:09

Szerző:

Félbeszakadt a Velez Mostar–Borac Banja Luka bosnyák bajnoki a 81. percben, amikor a címvédő vendégcsapat megszerezte a második gólját. A hazai szurkolók ezt nehezen viselték, mert úgy érezték, hogy a játékvezető korábban nem adott meg csapatuknak egy jogos tizenegyest – írta a Borsonline.

A feldühödött drukkerek a pályára tódultak, és kergetni kezdték az ellenfél játékosait valamint a bírókat, akik az öltözőbe menekültek. Állítólag a Velez elnöke azt kiabálta a sporiknak: „Nem fogtok ebből innen élve kijönni." A csapatnak ugyan sikerült elhagynia a stadiont és környékét, a játékvezetők viszont nem jártak ilyen sikerrel. Sabrija Topalovic játékvezető és asszisztense autóját ugyanis a Mostar szurkolói a Szarajevóba vezető úton, a Lendeva alagútban megállásra kényszerítették. Baseball-ütőkkel szétverték az autót, bántalmazták a focibírókat – egyikük könnyebb sérüléseket szenvedett –, majd felgyújtották a járművet. A tetteseket még keresi a rendőrség.

A Bosznia-Hercegovinai Labdarúgó Szövetség elnöke, Vico Zeljkovic elítélte a meccsen történteket és a huligántámadást a játékvezetők ellen. A lehető legkeményebb szankciókat helyezte kilátásba a találkozó szervezői, valamint a hazai csapat elnöke, Semsudin Hasic ellen, akit a leginkább felelősnek tart a történtekért.

(Kiemelt kép: A bal oldali képen a játékvezető autója látható, míg a jobb oldali képen ugyanaz az autó, de már leégve. Forrás: Twitter)