Annyi eső zúdult le, hogy le kellett fújni a ZTE-Puskás Akadémia meccset

Félbeszakadt és nem folytatódik a mérkőzés.

2021. augusztus 15., 20:26

Szerző:

Felhőszakadás miatt a 70. percben, 2-1-es vendégvezetésnél félbeszakadt, és vasárnap már nem is folytatódik a Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC mérkőzés a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.


OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC 1-2 (1-0) - a 70. percben félbeszakadt
----------------------------------------
Zalaegerszeg, v.: Bogár
gólszerzők: Skribek (13.), illetve Favorov (54.), Puljic (66.)
sárga lap: Komáromi (12.)

ZTE FC:
-------
Demjén - Németh E. (Lesjak, 66.), Serafimov, Sebestyén, Gergényi - Bedi, Sankovic, Halilovic (Spoljaric, 66.) - Babati (Grezda, 66.), Koszta, Skribek

Puskás Akadémia:
----------------
Tóth B. - Gera D. (Slagveer, 69.), Stronati, Spandler, Deutsch L. - Van Nieff, Corbu, Favorov - Komáromi, Puljic, Plsek

A hazaiaktól Bobál Dávid, Kálnoki-Kis Dávid, illetve Waltner Róbert vezetőedző, a vendégektől pedig Nagy Zsolt és Joao Aniceto Grandela Nunes hiányzott eltiltás miatt. Rajtuk kívül a felcsúti együttesben Szolnoki Roland és Géresi Krisztián sem játszhatott sérülés miatt.

A ZTE előtt adódott az első ziccer, de a nyolcadik percben előbb Tóth Balázs védett, majd Deutsch László mentett, így a Puskás Akadémia ekkor még nem került hátrányba, de a 13. percben igen, amikor egy védelmi hibát kihasználva éppen a felcsútiaktól kölcsönvett Skribek Alen bombázott a hálóba 14 méterről.

Az első félidő folytatása a nagy hőség miatt nem hozott izgalmakat, alig jutottak el veszélyes lövésig a játékosok. A Puskás Akadémia legígéretesebb próbálkozásánál, Komáromi György beadásánál Demjén Patrik mentett Gera Dániel elől a hosszabbítás második percében.

A második felvonás elején némileg aktívabbak voltak a vendégek, és az 54. percben sikerült is egyenlíteniük: az előző idényben Zalaegerszegen szereplő Artem Favorov lövése az élete első NB I-es mérkőzését játszó Sebestyén Lóránt hátáról pattant a hálóba. A 66. percben Deutsch beadását az őrizetlenül hagyott Jakov Puljic lőtte a kapuba, ezzel már a Puskás vezetett. Innentől kezdve már nem a hőség, hanem a szakadó eső és a viharos erejű szél nehezítette a csapatok dolgát, de nem sokáig, mert a hetvenedik percben Bogár Gergő játékvezető félbeszakította a meccset.

A bíró fél óra várakozás után úgy döntött, hogy a találkozót nem lehet folytatni vasárnap, mert a heves esőzés miatt szinte az egész pálya víz alá került. A magyar szövetség kedden dönt a meccs további sorsáról – írta az MTI.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, A felcsúti Joao Nunes (b) és Spandler Csaba (j), valamint Darko Lemajic, a lett csapat játékosa (k) a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - FK Rigas FS visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2021. július 29-én. MTI/Vasvári Tamás)