Amerikai olimpikon: a rendszert hibáztatom a szexuális visszaélésekért

Jelenleg az FBI hiányosságait vizsgálják a Larry Nassar, volt csapatorvos utáni nyomozással kapcsolatban.

2021. szeptember 15., 20:22

Szerző:

Az amerikai elit tornász, Simone Biles a szenátus előtt vallomást tett a kegyvesztett volt csapatorvos, Larry Nassar által elkövetett visszaélésekről, írja a BBC. Korábbi csapattársai, Aly Raisman és McKayla Maroney szintén megjelentek a bizottság előtt, Christopher Wray FBI-igazgatóval együtt.

A bizottság az FBI hiányosságait vizsgálja a később lányok szexuális zaklatásáért elítélt Nassar utáni nyomozással kapcsolatban. Nassar jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

„Larry Nassert hibáztatom, és egy egész rendszert is hibáztatok, amely lehetővé tette a visszaélését” – mondta Biles asszony, minden idők legtöbbször kitüntetett olimpiai tornásza. „Ha megengedjük egy ragadozónak, hogy gyermekeket bántson, a következmények azonnaliak és súlyosak lesznek” – tette hozzá.

Maggie Nichols tornász – az első áldozat, aki jelentette a visszaéléseket az USA Gymnasticsnak – szintén tanúskodott.

(Kiemelt kép: Simone Biles, az Egyesült Államok olimpiai tornásza tanúskodik a szenátus igazságügyi meghallgatásán a főfelügyelő jelentéséről, amely az FBI-nak az olimpiai tornászok szexuális zaklatásával kapcsolatos Larry Nassar-vizsgálat kezeléséről szól, a Capitol Hillen, Washingtonban, 2021. szeptember 15-én. Fotó: Graeme Jennings / POOL / AFP)