A Debrecené a bronzérem

A Debrecen 32-26-ra legyőzte az MTK-t a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén, a tatabányai négyes döntő vasárnapi játéknapján.

2023. április 23., 16:24

Szerző:

A fővárosiak csupán tíz mezőnyjátékost tudtak nevezni a találkozóra, mert Anna Kekézovity, Koronczai Petra, Marija Rnic, Simon Petra, Szücs Réka, Román Dorina és Mészáros-Mihálffy Adrienn is hiányzott a keretükből. A túloldalon Hornyák Dóra, Jovana Jovovic és Mariana Costa nem játszhatott. 

Vágó Attila, az MTK vezetőedzője már a nyolcadik percben időt kért, mert együttese az elődöntőhöz hasonlóan ezúttal is rosszul kezdett (5-1). Bár a folytatásban sikerült 7-6-ra felzárkózniuk a fővárosiaknak, az első félidő végén több mint nyolc és fél percig nem találtak be. A második felvonás elején már nyolc gól volt a visszafogott lendülettel, mégis magabiztosan játszó DVSC előnye, ezt Dakos Noémi és Pál Tamara találataival némileg csökkentette az MTK, így a debreceniek végül hattal győztek. 

Kácsor Gréta hét, Planéta Szimonetta, Vámos Míra és Füzi-Tóvizi Petra négy-négy góllal, Ann-Cathrin Giegerich kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Dakos és Pál is nyolc-nyolc találatig jutott. 

Eredmény, a 3. helyért: 

DVSC Schaeffler-MTK Budapest 32-26 (13-8)

később: döntő: 

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 16.30

(Kiemelt képünk: A debreceni Planéta Szimonetta (b2), valamint Pelczéder Orsolya (b), Pál Tamara (j2) és Szabó Laura (j), az MTK játékosai a női kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott DVSC Schaeffler-MTK Budapest mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2023. április 23-án. MTI/Vasvári Tamás)