A magát a Világbank alelnökének kiadó csaló megpróbálta visszaszerezni Stadler József stadionját

2019. október 10., 08:37

Szerző:

A magát az Alkotmányvédelmi Hivatal dandártábornokának és a Világbank alelnökének kiadó 53 éves N. Csaba verte át a Stadler Alapítványt - értesült a Blikk. A két éve, 2017. november 21-én elhunyt akasztói vállalkozó, Stadler József haláláig azért harcolt, hogy az adósságai miatt lefoglalt stadionját visszakapja. Az egykor az ország legmodernebb stadionjaként elhíresült létesítmény kilenc éve került felszámolóhoz, majd az alapítvány tulajdonában lévő holdinghoz került, de az ingatlant egy jogvita miatt nem lehetett birtokba venni.

N. Csaba az év elején kereste meg azzal Gyuris Györgyöt, a Stadler Alapítvány elnökét azzal, hogy ő a Világbank alelnöke, ügyvéd és az Alkotmánybiztonsági Hivatal dandártábornoka. Azt mondta, hogy tud segíteni abban, hogy a stadion a Stadler Alapítványhoz kerüljön, de cserébe vegyenek meg neki egy házat akasztón. Ezt Gyuris Györgyék el is fogadták.

Stadler József két éve hunyt el
Fotó: Stadler József/Facebook

Az állítólagos dandártábornok lemásolta az iratokat, majd írt egy birtokvédelmi kérelmet, amit személyesen vitt el a Fővárosi Törvényszékre. Ezután azonban hónapokig nem történt semmi, aztán kiderült, hogy a kérelmet csak ügyvéd nyújthatja be, de N. Csaba nem az.

Az átverés anyagilag nem károsította meg az alapítványt, feljelentést sem tettek a férfi ellen, de N. Csaba ellen zugírászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást, miután egy Pest megyei település polgármestere megbízásából pályázatok és egyéb hivatalos ügyek intézésében járt el, illetve nemlétező jogi doktori címet használva írt beadványokat magánszemélyeknek gyermekelhelyezési ügyben és büntetőeljárásban.