kis hírek

2019. szeptember 30., 16:28

Szerző:

 Nem kérnek Trócsányiból  Várhelyi Olivér nagykövetet, a brüsszeli állandó képviselet vezetőjét jelöli Magyarország uniós biztosának Orbán Viktor. Mindez azután történt, hogy az Európai Parlament jogi szakbizottsága pénzügyi összeférhetetlenségre hivatkozva kétszer is elutasította, hogy Trócsányi Lászlót, az EB magyar biztosjelöltjét meghallgassák a külügyi szakbizottságban. Egyúttal felkérték Ursula von der Leyent, szólítsa fel Orbán Viktort egy új biztos jelölésére. (A témáról szóló írásunk a 38. oldalon.)

 Csúcsidőszak  Újra és újra negatív csúcsokat dönt a forintnak az uniós fizetőeszközhöz viszonyított árfolyama: a múlt héten több alkalommal 336 forintnál is többet kértek egy euróért. Az egymást követő történelmi mélypontok ellenére sem az Orbán-kormány, sem a Magyar Nemzeti Bank nem akar beavatkozni az árfolyam alakításába.

 Szexvideóval zsarolták  Feljelentést tett Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), miután a településen a hétvégén olyan szórólapok jelentek meg, amelyek egy pornóoldal egyik videójának linkjét tartalmazzák. A 12 perces, titokban rögzített felvételen a polgármester látható intim helyzetben egy ismeretlen nővel, a polgármester közlése szerint egy masszőrrel. Wittinghoff azt mondta, a videó az előző önkormányzati választás után készült, tudott a létezéséről, és közzétételét zsarolások előzték meg.

 Folytassa, Orbán!  Vasárnap újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökévé a kormánypárt tisztújító kongresszusán. A küldöttek megszavazták alelnöknek Novák Katalint, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot, a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére pedig Kósa Lajos került.

 Ultrasiker  Magyar győzelmek születettek Görögországban a Spartathlon elnevezésű, 246 kilométeres ultrafutóversenyen. A nők mezőnyében Maráz Zsuzsanna, a férfiak között pedig Bódis Tamás nyert. A célba elsőként beérkező tizennégy versenyzőből hat futó magyar volt. Bódis élete második Sparthatlonján 23 óra 28 perc alatt teljesítette a távot.