Varga Mihály arra számít, idén jelentős gazdasági növekedés lesz

A pénzügyminiszter optimista költségvetést készített, máris átnyújtotta azt a Költségvetési Tanácsnak véleményezésre.

2022. május 27., 16:04

Szerző:

Derűlátó, 4,1 százalékos gazdasági növekedést prognosztizáló költségvetést készített 2023-ra Varga Mihály pénzügyminiszter, írja az RTL.hu. A portál idézi a miniszter Facebook-oldalát, amely szerint tervezetét már meg is küldte a Költségvetési Tanácsnak, véleményezésre.

A bejegyzés szerint a kormány célja, hogy

jövőre az államháztartási hiányt 2,5 százalékra, az államadósság szintjét pedig 73,8 százalékra javítsák jövőre.

Az, hogy a miniszter ezenkívül még 4,1 százalékos növekedésre is számít, a bejegyzése alatt írt egyik kommentjéből derült ki.

Elismételte azt is, Orbán Viktor már bejelentette, rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoznak létre, ezzel akarják ellensúlyozni az ukrajnai háború, az EU-szankciók és az általános energiaár-robbanás hatásait.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Tegnap 19:53

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon: 0,8 százalékkal az euró, 0,7 százalékkal a dollár és 0,6 százalékkal a svájci frank ellenében.

2022. június 30., 17:59

Az RTL Híradó arról kérdezte az MNB elemzőit, miért nőnek nálunk jobban az élelmiszerárak. Ők az alacsonyabb termelékenységről beszéltek. Vagyis, hogy ugyanannyi üzemben, ugyanannyi idő alatt kevesebb terméket képesek előállítani Magyarországon, mint máshol a régióban.

2022. június 30., 17:51

Az OPEC+ korábban tett ígéretének megfelelően napi 648 ezer hordóval növeli termelését augusztusban – jelentette be a kőolaj-exportáló országok szervezete csütörtökön a Bécsben tartott havi rendszeres online ülése után.