Mészáros Lőrinc kezébe került a közmédia minden hirdetése

A felcsúti milliárdos kizárólagos irányítást szerzett az Atmedia média-kereskedőház felett.

2023. október 20., 16:56

Szerző:

A Mészáros Csoporthoz tartozó Status MPE Magántőkealap egyedüli irányítást szerez az Atmedia és leányvállalatai felett, amely cég többek között a közmédia reklámfelületeiért felel – írja az RTL a G7 cikke alapján. Az összefonódással immáron egyedüliként Mészáros Lőrinc rendelkezik a közmédia hirdetései felett.

Az Atmedia és a hozzá hasonló cégek a médiában megjelenő hirdetéseket kezelik, miután a lapok, csatornák átadják nekik reklámfelületeiket, hogy azokat a hirdetőknek tovább értékesítsék. 

Az Atmedia már korábban is részben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott, de más kormányközeli üzletemberek is jelen voltak a cégben. Tombor András 2016-ban vette meg a céget, ekkor került a kormány közelébe. Ezután egyrészt a felcsúti milliárdos magántőkealapja, másrészt a vele jó kapcsolatot ápoló Vida József és üzlettársai álltak a cég mögött.

A G7 szerint az Atmedia jóval sikeresebb lett, miután kormányközeli vállalkozók tűntek fel körülötte, az elmúlt két évben a cég bevételei jelentősen emelkedtek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pexels)