Kovács Patrícia összerúgta a port a bulvármédiával – ez áll a háttérben (Exkluzív videó a 168-on!)

Kovács Patrícia tudatosan hátra lépett a bulvármédiától, a válása óta egyáltalán nem nyilatkozik egyetlen ilyen újságnak sem. Többek között erről beszélt a Vígszínház színésznője Réczei Tamás Dobd be magad! című műsorában, mely exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható. Ne hagyja ki!

2024. október 8., 18:00

Szerző:

Kovács Patrícia annak ellenére a bulvármédia kedvence, hogy a válása óta tudatosan hátra lépett a műfajtól – derült ki a Vígszínház színésznőjéről az exkluzív módon, kizárólag a 168.hu felületén látható Dobd be magad! című műsor aktuális epizódjában. A teljes részt itt lehet megtekinteni:

Kovács Patrícia számára a bulvár nem legitim műfaj

„Használom a saját közösségi média felületeimet, de a válásomkor nagyon elrontották velem a kapcsolatot bizonyos újságírók. Egyáltalán nem nyilatkozom heti és napi bulvárnak, még akkor sem, ha felhívnak, hogy két oldal szólna egy színházi előadásról” – közölte Kovács Patrícia a Réczei Tamás vezette Dobd be magad! című műsorban arra a kérdésre, hogy a bulvármédia világában mennyire mozog magabiztosan, az ott zajló események hatására mennyire sérül. A színésznő hozzátette, a „hírzárlata” ellenére folyamatosan írnak róla, noha ő semmilyen formában nem legitimizálja az ilyen médiumok működését.

„Eljövök egy ilyen beszélgetésre, és kivesznek belőle valamit, de az már nem az én dolgom. Egyszerűen jobb érzés úgy lefeküdni aludni, hogy én ebben nem veszek részt”

– fogalmazott. Tehát Kovács Patríciát továbbra is fenntartja ez a világ annak ellenére, hogy hátra lépett – vetette közbe az interjú ezen pontján Réczei Tamás, amit a színésznő megerősített, majd hozzátette:

„Effektíve egy darab interjút nem adtam, nem mutatom a gyerekemet a bulvármédiának. Vannak azonban olyan médiumok, olyan cikkek, olyan podcastok, amikben lehet fontos dolgokról beszélni.” Végül megjegyezte, ha el akar valamit mondani, akkor tudja, hogy milyen módon lehet megtenni.

Kovács Patrícia bedobta magát, de mibe is?

Kovács Patrícia az interjú során összeségében bedobta magát, így őszintén vallott magáról, szakmai pályafutása és élete több konfliktusáról. Ami nem véletlen, hiszen a Dobd be magad! című portréműsornak pontosan ez a lényege. Hogy a meghívott vendégek történeteket osszanak meg a gyerekkorukról, kifejezzék az érzelmeiket, és beszéljenek arról is, szoktak-e feszültséglevezetés céljából játszani. A műsor során kiderül róluk, hogy mennyire kudarctűrők, van-e bennük versenyszellem, és hogy csapatjátékosok-e vagy inkább egyedül küzdenek meg a problémákkal.

A Dobd be magad! vendégei olyan dolgokat is megosztanak a saját életútjukkal kapcsolatban, amelyekről ritkán beszélnek a nagynyilvánosság előtt. S hogy mik ezek pontosan? Az életük taktikája és annak esetleges kudarcai, a szabálykövetési képességük és feszültségük kifejezése, a konfliktusokban való szerepük.

Összességében a Dobd be magad! egy olyan életútutazás, amely elkalauzol bennünket a műsor vendégeinek élettörténetében a legrejtettebb összefüggésekbe.

Persze az utazás elképzelhetetlen lenne egy kiváló játékmester közreműködése nélkül, aki ezúttal sem más, mint Réczei Tamás színházrendező és dramaturg, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egykori művészeti vezetője, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának volt oktatója. A műsorvezető a 2019-ben megjelent Nagyon kell szeretniök doku-dráma kötet szerzője, 2020-tól az EMIH kulturális tanácsadója, a Baross utcában megnyíló Firgun Színház vezetője. 

(Kiemelt képünkön Kovács Patrícia színésznő látható. Forrás: Dobd be magad!)

Kenedi János író és történész feje tele van államtitkokkal, amikről senkinek sem beszélhet. Ugyanis köti őt a titoktartási törvényre vonatkozó hivatali esküje, amit még az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság vezetésének elvállalása előtt tett le. Ám hogy az író-történész erről az állapotról hogyan vélekedik, az a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorból derül ki. Ne hagyja ki!

Kenedi János a szocializmus ideje alatt foglalkoztatási és utazási tilalom alatt állt, azaz néger volt. Kénytelen volt álnéven munkát vállalni, amiben barátai segítették. Saját bevallása szerint abban az időszakban a mostaninál sokkal jobban élt, hiszen az eltiltás miatt nagyon kevés a nyugdíja. Többek között ez derült ki az író-történészről Réczei Tamás újraindult, kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című interjúműsorból. Ne hagyja ki!