Ha nem fizet, elveszíti, ami „számára a legfontosabb” – volt feleségét fenyegette a börtönből szabadult férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a börtönből frissen szabadulva azzal fenyegette volt feleségét, hogy ha nem fizet neki, nemcsak őt, de a közös kisgyermekeiket is megveri.

2023. július 13., 11:56

Szerző:

Az ügy vádlottja és a sértett korábban házastársak voltak – sorolja az előzményeket az ugyeszseg.hu. Kapcsolatuk megromlását követően a bíróság a bontóperben a két kiskorú gyermeküket az anyánál helyezte el.

Miután a férfi 2022 júniusában szabadult a börtönből, telefonon és a nő akarata ellenére személyesen is felvette a kapcsolatot a volt feleségével. A hívások során, valamint az üzenetekben a vádlott különböző összegeket követelt az asszonytól.

Először 500 ezer forintra, másnap pedig már 32 millió forintra tartott igényt, megfenyegetve a sértettet, ha nem fizet, elveszíti, ami „számára a legfontosabb”. A férfi ennek kapcsán kilátásba helyezte a kiskorú gyermekeik bántalmazását is.

Azért, hogy követelésének nagyobb nyomatékot adjon, a vádlott – a vele szemben időközben elrendelt távoltartás ellenére – 2022 júliusában a késő esti órákban megjelent a nő munkahelyén. A sértett a volt férje fenyegetéseitől megrettent, a követelt összegek átadását azonban megtagadta.

Az ügyészség a férfit súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

(Kiemelt kép: illusztráció. Forrás - 168.hu archív)