Lövöldözés Budapest belvárosában - videó

Az ügyészség tette közzé a felvételt, amin az látható, hogyan esett egymásnak két társaság a VII. kerületben. 

2022. május 27., 12:21

Szerző:

Másfél héttel ezelőtt két társaság verekedett össze a VII. kerületben. A csoportos garázdaság során több lövés is eldördült. A kerületi ügyészség indítványára a nyomozási bíró két gyanúsított férfival szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást is elrendelt, olvasható az ügyészség honlapján. 

A két gyanúsított - egy 25 és egy 23 éves férfi -, valamint élettársaik közötti konfliktus miatt: mindkét részről többen, így legalább tíz fő gyűlt össze egy VII. kerületi társasház előtt, ahol erőteljes szóváltás alakult ki a két társaság között, amely verekedéssé fajult. Ennek során a 25 éves férfi egy – jelenlegi adatok szerint – gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le, amely személyi sérülést nem okozott. Ezalatt a 23 éves férfi társaival – néhányuk a kezében baseball ütőt vagy boxert tartva – a másik társaságra támadt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága

az ügyben csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás bűntette miatt nyomoz. Az ügynek jelenleg öt gyanúsítottja van. 

 

A 25 és a 23 éves férfi esetében megállapítható, hogy a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények elkövetését a köztük és a barátnőik közötti személyes ellentét, féltékenység motiválta. A bűncselekmények személyes jellegűek, amely konfliktus közöttük a jövőben is reálisan fennállhat, kiújulhat az ügyészség szerint. 

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottak egymástól, valamint egymás élettársaitól való távoltartásával megakadályozhatók az újabb bűncselekmények. Emellett azonban bűnügyi felügyelet is szükséges, mivel egyikük esetében fegyverhasználatra, másikuk esetében pedig csoportos zaklató fellépésre is sor került.

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: Merész Márton/168.HU)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.