Videó: elfogták az automaták rémét

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki sorozatosan csomagautomatákat tört fel.

2022. július 2., 14:43

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság beosztottai azonosították, majd 2022. június 28-án elfogták azt a 35 éves férfit, aki 2022 februárjában Gyálon próbálkozott hat csomagautomata felfeszítésével, de azok üresek voltak. Ezután Herceghalmon tört fel egy csomagküldő szekrényt, amiből egy mobiltelefont vitt el – írja a police.hu.

K. Tibor miután sikerrel járt, 2022 áprilisában egy XI. kerületi automatát rongált meg, majd abból négy telefont és egy fülhallgatót lopott el. A szekrények feltörését folytatta Pesterzsébeten és Budafokon; három automatából műszaki cikkeket tulajdonított el.

A férfi a találomra kiszemelt szekrényeken kívül más módszert is használt; hamis adatokkal rendelt különböző termékeket utánvételi fizetéssel az általa megjelölt csomagautomatákba, amiket megfigyelt. Miután a futár a szekrényben elhelyezte az árukat, egyszerűen feltörte az ajtókat és kivette belőle a küldött dolgokat. Ezzel a módszerrel Kispesten két alkalommal okozott kárt.

K. Tibor utolsó alkalommal Szigetszentmiklóson próbálkozott, azonban a feltörés pillanatában megzavartak, ezért elmenekült. A tolvaj a lopások alkalmával közel négymillió forint kárt okozott.

A BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a lopás bűntett miatt folytatott eljárásban a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

(Kiemelt kép: YouTube)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.