Videó: Betört az Óbudai Zsinagógába, mert nem találta a barátnőjét

A harmadik kerületi rendőrök három órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

2022. május 22., 14:59

Szerző:

Az Óbudai Zsinagógában kereste a konyhán dolgozó barátnőjét egy férfi 2022. május 14-én hajnalban, mivel a nő nem válaszolt telefonhívásaira. Az épület zárva volt, ezért előbb letépte a biztonsági kamerát, majd berúgta az ajtót, és bement. Később egy másik ajtót is megrongált, letépett egy kilincset, és egy konténerépület redőnyeit feszegette. Végül – mivel ott sem talált senkit  – távozott. A rendőrséget délelőtt értesítették, amikor a rongálást észrevették – írja a police.hu.

Az óbudai rendőrök a 39 éves T. Zsoltot rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerte tettét, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.​ 

(Kiemelt képünk: Az óbudai zsinagóga épülete Óbudán a Lajos utcában, amely Budapest legrégibb, ma is működő zsidó imaháza, egyben az európai klasszicista zsinagógaépítészet egyik remeke. Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.