Videó: Betört az Óbudai Zsinagógába, mert nem találta a barátnőjét

A harmadik kerületi rendőrök három órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

2022. május 22., 14:59

Szerző:

Az Óbudai Zsinagógában kereste a konyhán dolgozó barátnőjét egy férfi 2022. május 14-én hajnalban, mivel a nő nem válaszolt telefonhívásaira. Az épület zárva volt, ezért előbb letépte a biztonsági kamerát, majd berúgta az ajtót, és bement. Később egy másik ajtót is megrongált, letépett egy kilincset, és egy konténerépület redőnyeit feszegette. Végül – mivel ott sem talált senkit  – távozott. A rendőrséget délelőtt értesítették, amikor a rongálást észrevették – írja a police.hu.

Az óbudai rendőrök a 39 éves T. Zsoltot rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerte tettét, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.​ 

(Kiemelt képünk: Az óbudai zsinagóga épülete Óbudán a Lajos utcában, amely Budapest legrégibb, ma is működő zsidó imaháza, egyben az európai klasszicista zsinagógaépítészet egyik remeke. Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.