Valóságos fegyverarzanált foglaltak le Tolnában egy német férfinél

Arzenálra bukkantak a rendőrök egy idős német férfinál a Tolna megyei Értényben a napokban – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.

2022. július 18., 15:58

Szerző:

Azt írták: a 26 fegyvert vagy fegyverutánzatot és az 1128 lőszert a garázsában tartotta az egykor katonaként szolgáló 82 éves férfi, akinek csak a gyűjtemény egy részére volt tartási engedélye, a külföldről behozott fegyverekre nem. 

A rendőrök azután tartottak szemlét az ingatlanban, hogy a hosszabb ideje Magyarországon élő gyanúsított feljelentést tett, amely szerint eltűnt hárommillió forint a számlájáról, valamint egy ismeretlen többször is korlátozta őt a szabad mozgásban, mert az utcai kiskaput lánccal, lakattal bezárta, és neki nem adott kulcsot. 

A férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás.

(Az egyik lefoglalt fegyver. Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.